Domov News Bude Lexus UC luxusnejšou verziou Toyoty GR86 ?

Bude Lexus UC luxusnejšou verziou Toyoty GR86 ?

Lexus UC

Lexus usilovne pracuje a prinesie aj hybridnú verziu nedávno odhalenej Toyoty GR86. To už viac menej naznačuje špionážna informácia z japonského webu Spyder7.

Ak sa tento model zrealizuje, nový základný luxusný športový automobil s pohonom zadných kolies by sa pripojil ku modelom typu kupé RC, RC F a LC v zostave japonskej automobilky. Debutuje vraj ešte do konca tohto roka. Určite  by sme niečo také videli aj na našom európskom trhu. Pretože ďalších malých luxusných kupé je na trhu ako šafránu.

Pod kapotou hybrid

Údajne sa tento nový model bude volať UC ako skratka pre „Urban Coupe“. Bude používať rovnakú atmosférickú 2,4-litrovú štvorkolku ako nové Subaru BRZ a Toyota GR86. V týchto spomenutých vozidlách štvorvalcový motor produkuje výkon 228 koní. Štandardom je šesťstupňová manuálna prevodovka a na želanie zákazníka prípadne aj šesťstupňová automatická prevodovka.  Je ale veľmi pravdepodobné, že Lexus bude k dispozícii iba s automatom. Očakáva sa, že Lexus použije hybridný pohon s pohonom štvorkolky v spojení s elektromotorom a akumulátorom, čo by malo zvýšiť výkon oproti BRZ a GR86.

Toyota GR86 & Subaru BRZ

Všetky indície a aj uniknuté špionážne fotografie ukazujú prepojenie medzi Toyotou GR86 a novým Lexusom UC. Model UC sa dá mierne natiahnuť tak, aby sa do neho zmestila hybridná batéria. Ak fotografia zverejnená na Twitteri skutočne zobrazuje prototyp modelu UC, môžeme tiež očakávať, že sériové auto bude mať ďalšie ozdobné prvky špecifické pre Lexus. Sem patria napríklad hranatejšie prvky osvetlenia a väčšie kolesá. Napríklad Toyota GR86 ponúka 18-palcové kolesá.

Interiér z vyššej ligy

Interiér UC by mal byť tiež o krok vyššie ako v prípade modelov BRZ a GR86. Interiéry týchto dvoch sú vybavené 8,0-palcovými dotykovými obrazovkami a 7,0-palcovým digitálnym prístrojovým panelom. Crossover Lexus NX 2022 debutoval s novým informačno-zábavným systémom pre luxusnú automobilku so štandardnou 9,8-palcovou dotykovou obrazovkou a dostupnou 14,0-palcovou jednotkou. Neočakávame, že malé športové auto dostane takú veľkú obrazovku. Mohlo by však dostať väčšie obrazovky infotainmentu ako u ostatných dvoch spomenutých automobilov.

Nie je jasné, či sa Lexus UC bude predávať na všetkých trhoch. Základné športové vozidlá vrátane triedy Mercedes-Benz SLC zmizli z ponuky luxusných výrobcov automobilov na viacerých trhoch napríklad v Severnej Amerike. Hovorca Lexusu však  povedal, že Lexus pripravuje “ vzrušujúce veci“. Jedno je však isté, že Lexus pripravuje ďalšie veľmi zaujímavé auto. Verme, že bude dostupné aj na našom trhu. Ďalšie informácie sa dozvieme už v nasledujúcich mesiacoch.

Lexus UC

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCar and Driver
Predchádzajúci článokBratislava sa dočká záchytných parkovísk P+R podobných ako vo Viedni!
Nasledujúci článokHeineken predstavil autonómne vozidlo, ktoré má zmysel!