startstop

Posaidon prichádza s novým luxusným vládcom morí.. teda ciest

Nemecká tuningová scéna sa prevažne točí okolo Brabusu, Prior Design, Mansory a veľa iných zvučných mien. Ďalším na trhu je však firma Posaidon, ktorá taktiež má čo ponúknuť.

Najnovšie si pod svoje ruky zobrali ultra luxusný sedan Mercedes-AMG S63. Ten už vo svojej základnej verzii ponúka toho naozaj veľa. Nemecká úpravcovská spoločnosť s trojzubcom v znaku, nie nie je to Maserati však dokazuje, že keď sa chce, tak aj z kráľa limuzín sa dá vytlačiť toho ešte viac.

Po dizajnovej stránke sa toho veľa nemení, okrem toho, že auto je rázom viac pritlačené k zemi. A to doslova. Najväčšie umenie sa totiž odohráva pod kapotou. Dvakrát preplňovaný osemvalec s objemom 4,0-litra ponúka v sérií výkon 456 kW / 620 koní a maximálny krútiaci moment 900 Nm. Ako hovoríme, tu sa iba začína.

K úprave budú tri rôzne stupne. Prvý nesie označenie RS 830. Okrem lepších turbodúchadiel a športového výfuku dostanete aj softwarovú úpravu auta. Kompletne celého pohonného ústrojenstva, t.j. motoru a prevodovky. Výsledkom tak je výkon 610 kW / 830 koní a krútiaci moment 1.100 Nm. Druhým v poradí je RS 830+. Ten pridáva o čosi viac výkonu a vo finále tak máte 647 kW / 880 koní s krútiacim momentom 1.200 Nm. Tu sa z pokoja na hranicu 100 km/h dostanete v priebehu 3,2 sekundy a maximálka sa zastaví na 350 km/h. Stále sa bavíme o neodľahčenom aute, ktoré váži cez 2 tony.

Pokiaľ vám však ani toto navýšenie výkonu nestačí, na výber ešte máte tretí variant. Tu si viete nechať upraviť aj hlavy valcov a systém vstrekovania vody a etanolu. Tým pádom sa výkon vyšvihne na hodnotu 691 kW / 940 koní a krútiaci moment má hodnotu 1.280 Nm. Takýmto výkonom sa nemôžu niekedy pochváliť ani superšporty a tu to dostanete v luxusnej limuzíne, ktorá je určená na jazdu na zadných sedadlách. Iba že by..?

Exit mobile version