startstop

Nahliadnite do interiéru prvej jachty z dielne Lamborghini! Koľko nevídaný luxus stojí?!

Značka Lamborghini predstavila svoju vlastnú jachtu už minulý rok v lete. Prvý krát však môžeme nahliadnuť aj do interiéru prvého zákazníckeho exempláru. 

Jachta nesie pomenovanie Tecnomar for Lamborghini 63, čo znamená, že nie je úplným výrobkom talianskej spoločnosti Lamborghini. Vznikla v spolupráci s firmou The Italian Sea Group. Dizajn jachty sa najviac spája so značkou Lamborghini a nadväzuje na model Sián FKP 37 a niektoré ďalšie prvky aj na Countach alebo Miuru.

Čo sa týka interiéru jachty, tiež tu nájdeme mnoho detailov z kabíny modelov Lamborghini. Napríklad ako kormidlo je použitý volant z vozidiel a štartovacie tlačidlo priamo z automobilky. Športový nádych dodávajú škrupinové sedačky a digitálna prístrojovka. V jachte sa tiež nachádza manželská posteľ, ktorá pripomína vozidlá Lamborghini, do jachty sa vošla aj ďalšia izba s dvomi oddelenými posteľami a samozrejme nechýba ani špičková kúpeľňa ladená tiež do čiernych farieb. Zákazníci si môžu vybrať prevedenie jachty podľa vlastného vkusu.
Pohon však nepochádza z talianskej fabriky automobilky. Dva vidlicové dvanásť valce s výkonom 2942 kW (4000 koní) dodáva spoločnosť MAN. Jachta je pomerne ľahká a pri štedrom použití karbónových prvkov váži 24 ton a je dlhá 19,2 metrov. Maximálna rýchlosť bola nameraná pri 111 km/h. Podľa všetkých dostupných informácií bude vyrobených len 63 kusov a cena by sa mala pohybovať okolo 3 milióny eur.

Exit mobile version