startstop

Vieme koľko stojí najdrahší Peugeot súčasnosti, 508 PSE má takmer 400 koní

Nová divízia Sport Engineered od značky Peugeot priniesla prvé modely v tejto úprave. Čo všetko sa ukrýva za modelmi Peugeot 508 Sport a 508 SW Sport?!

Na začiatok si povedzme niečo o agresívnom dizajne. Od základnej verzie sa Peugeot 508 Sport odlišuje výraznejšími nárazníkmi, bočnými prahmi a rozšírením rozchodov kolies. Navyše Sport Engineered dodala aj 20-palcové kolesá, ktoré značne prispievajú k športovému vzhľadu. Rovnako ako aj čierna maska chladiča, ktorú dotvárajú ďalšie prvky pre zlepšenie aerodynamiky. K zvýrazneniu siluety vozidla prispieva aj nová exkluzívna farba Selenium Grey s jemnými perleťami a prerušovaným dynamickým podpisom Kryptonite.

Výkon 360 koní vzniká vďaka kombinácii dvoch elektromotorov, spaľovacieho motora a pohonu všetkých kolies. Benzínový motor 1.6 PureTech s výkonom 200 koní + elektrický predný motor s maximálnym výkonom 110 koní spojený s 8-stupňovou elektrifikovanou automatickou prevodovkou + elektrický zadný motor s maximálnym výkonom 113 koní. Maximálny krútiaci moment je 520 Nm. Zrýchliť dokáže francúzska šelma z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Výbava

V sériovej výbave je súčasťou v rámci bezpečnosti a asistenčných systémov, 6 airbagov, elektrická parkovacia brzda s funkciou Hill Assist, predné a zadné parkovacie senzory + kamera, predné a zadné svetlomety s Peugeot Full LED Technológiou, Night Vision systém nočného videnia. Systém adaptívneho podvozku (Normal/ Sport/ Comfort), rozšírenie prednej nápravy o 24 mm a zadnej nápravy o 12 mm. Lepší brzdný účinok zaručujú športové ventilované 4-piestikové predné brzdy Peugeot Sport s priemerom 380 mm. Aktívna kapota pre ochranu chodcov pri zrážke, elektrochromatické vonkajšie spätné zrkadlá s funkciou automatického sklápania pri cúvaní, elektrického sklápania a vyhrievania. Balíček Pack Viditeľnosť, Pack Safety Plus a Drive Assist Plus a mnoho ďalšieho.

Pohodlie na palube

O komfort sa postarajú predné vyhrievané elektrický nastaviteľné sedadlá so zdravotným certifikátom AGR a masážnou funkciou, manuálne nastaviteľnou dĺžkou sedáku, na výber je poťah Alcantary alebo kože Sellier. Elektrické ovládanie predných a zadných okien s ochranou proti prívetiu, multifunkčný volant, dvojzónová klimatizácia, bezkľúčové odomykanie a štartovanie vozidla. Rádio s DAB tunerom a 10-palcovou obrazovkou, 3D navigačný systém a samozrejme funkcia Apple CarPlay a Android Auto. O skvelé počúvanie hudby sa postará Focal Premium Hi-Fi Systém. Nechýba ani funkcia Peugeot i-Cockpit s digitálnym zobrazovaním (prístrojový panel s 12,3″ displejom) a motívom Peugeot Sport Engineered.

Okrem iného patria do základnej výbavy aj spomenuté 20-palcové disky Exxar. Kryty spätných zrkadiel, lišty okien, strešné nosiče a predná maska chladiča, všetko v čiernej farbe. Športový zadný difúzor s čiernymi koncovkami na oboch stranách. V interiéri hliníkové pedále, predné prahové lišty tiež v čiernej lesklej farbe a logom Peugeot Sport Engineered. Tmavé obloženie stropu, osvetlenie interiéru s LED dotykovými lampičkami a modrým ambietným osvetlením. Výbava obsahuje aj nabíjací kábel a záruku na trakčnú batériu 8 rokov alebo 160.000 km.

Za príplatok 1 200€ je k dispozícii elektrické strešné okno s roletou. Vyhrievanie čelného skla je za 200€. Príplatková čierna metalíza Perla Nera je za 550€ a biela perleťová Nacré za 750€. Na záver zosilnená palubná jednofázová nabíjačka za 500€.

Aká je jeho cena?! 

Model Peugeot 508 Sport v spomínanej konfigurácii štartuje na cene 64 990€. Verzia Peugeot 508 SW Sport  na cene 66 290€. Vrátane 8 ročnej asistencie, 6 ročnej alebo 100 000 km zárukou a nabíjacou kartou na 10 000 km.

Exit mobile version