Domov News Tieto bojové monštrá sú vyrábané na Slovensku. Teraz ich môžete vidieť naživo

Tieto bojové monštrá sú vyrábané na Slovensku. Teraz ich môžete vidieť naživo

Tatra Defence Slovakia nemôže chýbať na medzinárodnej výstave obranného priemyslu v bratislavskej Inchebe. Pre návštevníkov si pripravili vozidlá vyrábané vo fabrike v Trenčíne.

Prehliadka obrannej techniky, dynamické ukážky zákrokov ozbrojených síl a konferencie venované otázkam ohľadom bezpečnosti. Takto by sa dala klasifikovať prezentácia obrannej techniky IDEB, ktorá sa v bratislavskej Inchebe koná každé dva roky. Táto výstava je jedinečnou príležitosťou na prezentáciu a nadväzovanie obchodných kontaktov a aj preto tam nesmie chýbať spoločnosť Tatra Defence Slovakia.

Návrat na Slovensko.

Po dlhých rokoch sa spoločnosť Tatra vracia na Slovensko. Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia, Michal Baláž, plánujú výrobu v Trenčíne naštartovať tak, aby obnovili domáci obranný priemysel, s čím je priamo spriahnutý aj rast zamestnanosti v regióne Považia.

S čím sa predvedú ? 

Stánok spoločnosti Tatra Defence Slovakia bude pozostávať z výrobkov viacerých firiem. Ich vozidlá stojace na platformách 4×4 a 6×6. Ich cieľom je uspieť doma i v zahraničí budú doplnené o tankovú či delostreleckú muníciu a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže. Produkty, ktoré Tatra vystaví budú odolnejšie vozidlá Tatra Tactic 6×6 a univerzálne vozidlo 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie alebo hliadkovanie. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti, Michala Baláža najväčšou výhodou týchto vozidiel je plná kompatibilita so štandardami NATO, pričom tiež plne vyhovujú potrebám Ozbrojených síl Slovenskej republiky a ponúkajú tak nasadenie pri misiách OSN, NATO ale aj pri vnútornej ochrane územia Slovenskej republiky. V tomto stánku taktiež budete môcť vidieť aj najnovší mínomet ANTOS alebo delostreleckú muníciu od ZVS Armory.

Otvorené už od dnes.

Brány bratislavskej Incheby sa pre verejnosť po prvý krát v rámci výstavy IDEB 2021 otvoria už dnes v stredu 25.8.2021. Stánok našich vystavovateľov pod hlavičkou materskej skupiny CSG (Czechoslovak Group) nájdete v hale D v stánku č. 101. Každému fanúšikovi vojenskej techniky tak odporúčame aby prišiel podporiť domácu výrobu a obdivovať tú zahraničnú.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTATRA
Predchádzajúci článokTEST Subaru Outback 2021, poctivý Japonec dorazil na Slovensko. Aký je?
Nasledujúci článokBratislava sa dočká nových parkovacích domov. Kde všade sa budú nachádzať?