Domov News Chevrolet Corvette Z06 – pripravený zvýšiť tlak na konkurenciu

Chevrolet Corvette Z06 – pripravený zvýšiť tlak na konkurenciu

Verzia Corvette Z06 bude mať skvelú aerodynamiku, opatrenia na úsporu hmotnosti a nový výkonnejší osemvalec v snahe poraziť Porsche 911 GT3.

Na povrch vyplávali nové fotografie pripravovaného modelu Chevrolet Corvette Z06, ktoré ukazujú testovanie auta na nemeckom Nurburgringu pred jeho debutom v roku 2022.

Model Corvette Z06 považujú za posledný stupeň vývoja a prechádza poslednými vylepšeniami podvozka. K všetkým vylepšeniam dochádza na obľúbenom skúšobnom mieste automobilového priemyslu – okruhu Nurburgring. Chevrolet tam testoval úplne novú agresívnejšiu karosériu, ktorá má radikálne zlepšiť prítlak v porovnaní so štandardnou C8 Corvette Stingray.

Ponaháňa Porsche ?

Model Z06, vytvorený ako zbraň proti Porsche 911 GT3 a ďalším drahším superšportom, akými sú Lamborghini Huracan STO a McLaren 765LT, dostane úplne novú širšiu karosériu. Dostane aj nový nárazník, ktorý ponúka širší a hlbší prívod vzduchu a nižší, výraznejší predný splitter. Ďalšie prúdenie vzduchu je treba na napájanie väčších chladičov. Tie chladia úplne nový motor V8, ktorý nahradí 6,2-litrový agregát štandardného automobilu s výkonom 495 koní.

Zatiaľ neexistuje žiadne oficiálne potvrdenie, ale predpokladá sa, že pod novým ľahkým kompozitným krytom motora sa skrýva menší 5,5-litrový osemvalec. Tento motor je vývojom rovnakého osemvalca, ktorý používa model C8-R. Ak je to tak, očakávame, že bude obsahovať efektnú kľuku, ktorá bude pracovať s vycibrením čistého výkonu. Keď už hovoríme o výkone ako takom, môžeme očakávať približne 700 koní, ktoré by mali poskytnúť zrýchlenie za 3 sekundy z 0 na 100 km. No a maximálnu rýchlosť okolo 320 km za hodinu.

Bez bublania

Už po teaser videu začiatkom roka výrobca naznačil, že prídu zmeny. Chevrolet ukázal ako bude znieť nový 8-valec pod kapotou Z06 a bolo jasné, že bublavý zvuk motora s objemom 6,2 litra sa zmení. Tento nový vysoko výkonný motor bude napomáhať k lepším výkonom tejto nadupanej verzie.

Takisto pomáha Z06 udržať stabilitu pri vysokých rýchlostiach aj vyššie uvedené nové aerodynamické vylepšenie, ktoré má obrovské pevné zadné krídlo a veľký zadný difúzor. Ten prebaľuje štyri výfukové potrubia v strede za účelom optimalizácie prúdenia vzduchu. Nasadenie všetkej sily na zadné kolesá bude aktualizovanou verziou osemstupňového dvojspojkového automatu C8 Corvette. Manuálna šesťstupňová verzia nebude viac k dispozícii. Za zlepšenie priľnavosti v zákrutách a trakcie môže aj sada nových päťlúčových zliatinových diskov, ktoré sú obuté do širších pneumatík. Odhalenie Z06 je v pláne na koniec tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokPoznáme slovenské ceny pre nový Seat Arona a Ibiza
Nasledujúci článokMuž v Bratislave sa premával po diaľnici na elektrickej kolobežke