Domov Elektromobilita Najskôr armáda a potom verejnosť. To je plán vodíkovej mobility automobilky KIA

Najskôr armáda a potom verejnosť. To je plán vodíkovej mobility automobilky KIA

KIA a ich vodíkové vozidlo

Doteraz sa automobilka KIA držala v úzadí, čo sa vodíkovej mobility týka. Teraz však prichádzajú s plánom, ktorý je odlišný od automobilky Hyundai. Bude tento plán kórejského giganta úspešný? 

Aj keď je KIA dcérskou spoločnosťou automobilky Hyundai, ich cesty ohľadom vodíkovej mobility sú rozdielne. Hyundai by rád rozšíril flotilu svojich vodíkových vozidiel na bežných komunikáciách v dohľadnej dobe, čo naznačil na uplynulej prezentácií Hydrogen Wave. KIA síce má prístup ku všetkým technológiám spoločnosti Hyundai, no s vodíkom sa až tak neponáhľajú. Odpoveď na otázku automobilky KIA a vodíku je teraz o niečo jasnejšia.

KIA a ich vodíkové vozidlo
2028

V roku 2028 by mala automobilka KIA uviesť na trh svoje prvé vozidlo na vodíkový pohon určené pre širokú verejnosť. Predtým však majú v pláne zamerať sa na dodávanie vodíkových vozidiel, ktoré nájdu svoje využitie v armáde. História nám ukázala, že táto cesta môže byť správna. Množstvo áut ale aj technológií bolo najskôr používaných vo vojenskom odvetví a neskôr sa tieto technológie preniesli do civilných vozidiel, keď sa osvedčilo ich využitie. Veď ako lepšie vyskúšate odolnosť a spoľahlivosť ako pri náročných podmienkach pri vojenských misiách?

KIA a ich vodíkové vozidlo
SUV alebo MPV.

Prezident a CEO spoločnosti Kia Motors, Song Ho-Sun mal na juhokórejskej akcií Hydrogen Mobility Show prezradiť, že prvým vodíkovým vozidlom pre širokú verejnosť by mal byť práve viac-účelový voz. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak bude jednať o vozidlo karosérie SUV alebo MPV, na ktoré kórejské automobilky ešte stále nezanevreli.

Kia Motors
Bude tento plán úspešný?

Myslíte si, že sa vodíkové produkty automobilky KIA v rámci divízie Kia Defence/ Kia Military Vehicles dokážu osvedčiť ? KIA by mala dodávať armáde produkty od samotných vodíkových vozidiel až po vodíkové generátory, ktoré by mali nahradiť staršie diesel-agregáty. Čo sa samotných vozidiel, tak KIA má dodávať všetky typy vojenských presúvadiel. Od ľahkých veliteľských strojov, cez ozbrojené vozidlá až po ťažké nákladné vozy. KIA týmito výrobkami armáde sľubuje oveľa vyššiu efektivitu ale aj bez emisnú prevádzku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.kia.com
Predchádzajúci článokŠkoda T-25 projekt, ktorý mal ovplyvniť dejiny. Bol však odsúdený na neúspech
Nasledujúci článokTEST Yamaha MT-09 SP. Zábavná motorka, ktorej dizajn nie je pre každého