startstop

Audi RS 3 Sportback po facelifte – V5 a 400k

Minuloročný facelift Audi A3 spôsobil že vrcholová verzia RS 3 Sportback zmizla z ponuky. Neskôr ju zastúpil RS 3 sedan, no a teraz sa opäť vracia ešte silnejšia päťdverová verzia RS 3 Sportback. Ten totiž dostal pod kapotu najsilnejší sériový päťvalec na svete.

Audi RS 3 Sportback ma teraz 2,5 TFSI s výkonom rovných 400 koní, krútiaci moment dosiahol 480 Nm. V konečnom dvôsledku tak Audi získalo prvenstvo a jeho hot hatch predbehol AMG A 45 či Ford Focus RS. Ak by ste stretli Audi RS 3 na semafore pripravte sa že z 0 na 100km/h vystreli za 4,1 sekundy.

Päťvalec využíva kvôli lepšej príprave zmesi duálne vstrekovanie do potrubí a spalovacích komôr, spolupracuje spolu so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou, ktorá jeho silu v spolupráci s elektrohydrauhlickou lamelovou spojkou prenáša na všetky štyri kolesá.

Podvozok sa oproti klasickej A3 znížil o 25 milimetrov. Za príplatok si môžte nechať nainštalovať športový adaptívny podvozok a tiež karbónovo-keramické brdy, ale len na prednej náprave. Základná cena modelu pre Nemecký trh je 54 600€.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q1P5iKpUv7g

Exit mobile version