startstop

Mercedes Benz CLS

Nová generácia triedy CLS konečne uzrela svetlo sveta a aj napriek uniknutým fotografiám jej prieméra zožala úspech.

Tretia generácia ikonického CLS sa od svojich koreňov príliš nevzdialila. Svoje pôvodné hodnoty vylepšila o novodobý dizajn automobilky. Autu dominuje veľká maska s obrovským logom a elegantné línie pozdĺž celého auta sa ladne spájajú v zadnej časti auta.

Mercedes samozrejme nezabudol na pohodlie cestujúcich, to je zabezpečené Dynamic Body Control s voľbou režimu Comfort, Sport a Sport+. Ďalej je na výber systém Air Body Control, jedná sa o vzduchový podvozok s variabilným nastavením tuhosti.

CLS dostalo značnú časť svojej výbavy z triedy S (ako je už v Mercedese zvykom). Základom sú LED svetlomety, bezpečnostné asistenčné systémy a mnohé dizajnové prvky interiéru. V interiéri nechýbajú priémiové materiály s decentným zdobením. V aute si môžete pomocou jedného zo šiestich programov vytvoriť špecifickú atmosféru podľa aktuálnej nálady. Auto sa po výbere už samo postará o osvetlenie, hudbu a nastavenia masážnych sedadiel.

Počas jazdi vám budú sekundovať asistenti brzdenia, udržanie jazdného pruhu, asistent varovania pred zrážkou. Interiér je z časti trieda S, no nemôžem tento výber Mercedesu vôbec zazlievať. Vašu pozornosť zaujme najnovší infotainment a touchpad v stredovej konzole. Zaujímavosťou je, že sedadlá sú vyrobené priamo pre túto modelovú radu a, že zadné sedačky sú tvarom rovnaké ako predné. Avšak auto si stále ponechalo svoj päť-miestny charakter a tak sa zadná lavica dá rozdeliť v pomere 40/20/40. Volant je dizajnovo(až na pár detailov) veľmi podobný tomu v triede S.

Premňa najzaujímavejším artiklom sú motory. Tie sú úplne nové a nechýba ani pohon všetkých štyroch kolies 4Matic. “Najmenší” je šestválcový dieslový 350d 4Matic o objeme 3l, výkone 282 koní a krútiacim momentom 600 Nm. Nasleduje šestválcový dieslový 400d 4Matic  taktiež o objeme 3l no výkon poskočí na 335 koní a krútiaci moment až na 700 Nm. Posledný je šestválcový benzínový 450 4Matic o objeme 3l ponúkne výkon 362(+21) koní a krútiaci moment 500(+250) Nm. Ten vie krátkodobo zvýšiť svoj výkon 21koní a 250Nm. O radenie sa postará 9st. automatická predovoka.

Exit mobile version