startstop

Bude sa Porsche vyrábať v Piešťanoch ?

Porsche postaví závod v Piešťanoch, pozemky už kúpilo!

Nemecká značka luxusných áut zrejme prinesie do regiónu nové pracovné miesta. Podľa zatiaľ predbežných informácií, automobilka skúpila pozemky od developera v blízkosti Piešťan – konkrétne Hornej Stredy, a to až 20 hektárov v blízkosti diaľničného privádzača. Tento priestor by tak mohol bohate poslúžiť ako parcela pre novú výrobnú halu značky Porsche.

Budú sa na Slovensku vyrábať komponenty pre elektromobily?
Neoverené informácie hovoria o tom, že nadobúdateľom je Porsche Werkzeubg, s. r. o, dcérska spoločnosť nemeckej automobilky, ktorá chce na Slovensku vybudovať výrobný závod s produkciou komponentov pre elektromobily.
Na túto investíciu by mala dohliadať Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu SARIO, cez ktorú musia prejsť všetky dôležité a významné investície na Slovensku.

Ako sa ďalej podarilo zistiť, Porsche oslovilo aj Letisko Piešťany, a. s. a listom prejavilo záujem o pravidelné využívanie leteckej dopravy.Dúfame, že bližšie informácie sa objavia čoskoro. Automobilka Porsche by sa mala rozhodnúť aký závod vybuduje už budúci rok.

https://www.youtube.com/watch?v=HdYg2EPMKiI

 

Exit mobile version