startstop

Prichádza Land Rover Defender kabriolet. Nie však z dielne automobilky

Spomínate si na Land Rover Evoque Cabrio? Briti aktuálne prichádzajú s otvorenou verziou Land Rover Defender.

Treba naozaj poznamenať, že Land Rover Evoque Cabrio je naozaj krásny a podarený kúsok. Niels van Roij je dizajnér sídliaci v Londýne, ktorý stavia autá na zákazku. Nový Defender je ošiaľom medzi všetkými a je hitom v predajnosti. Samozrejme sa nájdu ľudia, ktorých nový Defender nenadchol a stále sa im nepáči, prípadne že stratil svoju iskru, či odmnotovávateľnú strechu. Práve otvorená verzia pochádza z rúk štúdia Niels van Roij Design.

Londýnsky ateliér spadá pod holandského dizajnéra a vďaka prvým nákresom sa pomaličky ale isto pripravujeme na otvorenú verziu nového Land Roveru Defender. Projekt sa nazýva Valiance a stojí za ním divízia Heritage Customs. Roij plánuje postaviť iba päť exemplárov otvoreného Defendru. Všetky kusy majú byť k dispozícií v roku 2022. Nakoľko sa bude jednať o limitovanú verziu, tak aj cena je samozrejme zaujímavá – 138.000 eur.

Základom štúdie je krátky Land Rover Defender 90. Skice poukazujú, že štandardné proporcie a dokonca aj dizajn bude zachovaný v pôvodnom automobile. Najzásadnejším rozdielom a zrejme aj najdôležitejším bude strecha. Tu bude pevná strecha nahradená sťahovacou roletou.

Takýto projekt si pochopiteľne žiada množstvo úprav. Niels van Roij tak prostredníctvom iných skíc ponúka odlišné možnosti a škálu personalizovateľnosti. Verzia označená ako Cote d’Azur ponúka modré lakovanie s kolesami, ktoré majú biele bočnice – naozaj oldschool, ktorý stojí za to. Ďalšia verzia Solihull Sand odkazuje na pôvodný Defender. Posledná verzia Kokkini Paralia je moderné auto s matným červeným lakovaním. Koľko však tento nový upravený Defender bude stáť známe zatiaľ nie je.

Exit mobile version