startstop

Nová limitovaná edícia Fiatu 500X Yacht Club Capri. Plátenná strecha a krásny interiér

Automobilka Fiat prichádza na trh s limitovanou edíciou. S výnimočným vzhľadom a bohatšou výbavou. 

Legendárny model Fiat 500 stále drží predajné čísla ale jeho väčší súrodenci to nemajú ľahké v boji medzi crossovermi a malými SUV. Napríklad do tejto kategórie zapadá Fiat 500X. Po verzii Dolcevita prišli Taliani s limitovanou edíciou Yacht Club Capri.

Vznikla v spolupráci s rovnomenným športovým klubom z vychýreného ostrova Capri. Preto získal po ňom aj označenie. Hlavným motívom edície sú práve motívy zo sveta lodí. Dôkazom toho je aj plátenná strecha, ktorá je modrá a zladená s modrým lakom karosérie Venezia. Avšak iná farebná kombinácia v ponuke ani nie je. Modré lakovanie je doplnené chrómovanými detailmi a obuté sú 18-palcové disky kolies.

Ako to vyzerá v interiéri limitovanej edície?

Na palube dodáva pocit jachty špeciálne čalúnenie a koberčeky. Drevené obloženie palubnej dosky je dostupné v príplatkovej výbave. V rámci modernej elektroniky vo vnútri nechýba 7-palcová dotyková obrazovka infotainmentu, ktorá ponúka navigáciu, parkovaciu kameru, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, rozpoznávanie dopravných značiek a adaptívny tempomat. Veľkou vychytávkou a lákavou časťou je práve plátenná strecha, ktorá nahrádza panoramatické okno. Strecha meria 775 mm do dĺžky a 730 mm do šírky, dokáže sa stiahnuť za 15 sekúnd.

Motorizácie

Na výber sú k dispozícii dve motorizácie. Slabší 1.0-litrový trojvalec FireFly s výkonom 88 kW (120 koní) spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Silnejší je 1,3-litrový štvorvalec FireFly, ktorý ponúka výkon 110 kW (150 koní) a je spojený so šesťstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou.

Spomenuté dve varianty limitovanej edícii Yacht Club Capri sú v ponuke aj na našom trhu a dokonca s akciovými cenami. Slabšia motorizácia začína na sume 26 640€ a silnejšia je dostupná od 28 840€.

Exit mobile version