V dnešnej dobe viac ako štyri valce od značky Volkswagen dostaneme len vo vozidle s karosériou pick-up alebo SUV, teda Touareg alebo Amarok. Motor koncepcie VR dávno nevyrábaný, teda slávna jednotka VR6 sa vráti. Ide o  šesťvalec, ktorý sa hodí do platformy naprieč, takže napríklad aj do Golfu.

Šesťvalec v Golfe je ale v dnešnej dobe skôr utópia. Viackrát sa však špekulovalo o použití šesťvalca v rôznych konceptoch značky Volkswagen. Avšak v kombinácii s hybridným pohonom. Poďme však k faktom. Arteon vo verzí R sa onedlho stane realitou.

Doteraz najsilnejšia verzia je dvojlitrový benzínový agregát 2.0 TSI (280 koní). Veľmi dobre vyzerajúce relatívne rýchle auto. Avšak ide o štvorvalec, ktorý je jednoducho dynamikou a športovým duchom neschopný konkurovať ozajstným prémiovým štvordverovým šviháckym kupé.

Arteon R však ponúkne minimálne 400, resp. možno 410 konských síl. Ultra rýchli vrcholoví manažéri, riaditelia a všetci fanúšikovia Arteonu si určite prídu na svoje. Tešíme sa po dlhej dobe na šesťvalec a konečne rýchly Volkswagen.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFoto
Predchádzajúci článokHennessey Chevrolet Corvette ZR1 – keď vám je sériový výkon málo.
Nasledujúci článokRadový motor – súčasnosť a história v kocke