startstop

Volkswagen Passat v roku 2022 skončí. Nahradí ho Arteon

Volkswagen Passat

Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Passat je ikonou ciest nie len u nás ale aj po celej Európe. Taký Passat ako ho poznáme, teda v prevedení sedan však už čoskoro zamáva svojim fanúšikom na rozlúčku. Nemecká automobilka sa totiž rozhodla ukončiť jeho výrobu.

Volkswagen Passat sa stal štandardným zástupcom na našich cestách. Či už v prevedení sedan, respektíve kombi prináša istú dávku pohodlia a príjemného cestovania. Aj keď mnoho ľudí ho označí za nudné auto, svoju úlohu vždy splní a odvezie vás z bodu A do bodu B. No pre tých, ktorí majú v obľube Passat sedan nastane pocit sklamania. Volkswagen končí s výrobou Passatu v prevedení sedan a nahradí ho model Arteon.

Stredná trieda tak príde o veľkú rybu. Opäť treba poukázať na fakt, že autá akým je aj Passat strácajú svoju popularitu a slávu na úkor vozidiel SUV. A dynamika doby mení aj to, čo sa donedávna javilo ako nemenné a pevné. Preto nám z ciest pomaly ale isto zmiznú ikony, ktoré budovali renomé značky v minulosti.

Koniec už čoskoro

Aktuálne informácie nasvedčujú tomu, že Volkswagen už pozastavil výrobu modelu Passat v prevedení sedan s pravostranným riadením. Modely s pravostranným riadením sa ešte stále vyrábajú, ale tiež to už majú spočítané. Ich výroba by sa podľa všetkého mala skončiť už čoskoro, presnejšie v júli 2022. Zostáva tak iba necelých 7 mesiacov pokým zíde z výrobnej linky posledný Passat sedan, minimálne aspoň na teraz.

Zdroj: Volkswagen

Faktom je, že model Passat Variant vo výrobe zostáva a spoločne s modelom Škoda Superb by sa mal už od roku 2023 vyrábať vo výrobnom závode Volkswagen v Bratislave. Stále však nie je isté, či aj Passat Variant nepríde v poslednej generácii práve v roku 2023. Jeho nástupca, respektíve náhrada Arteon je však v cenovej politike spoločnosti o niečo vyššie ako Passat. No tejto obrovskej zmene v portfóliu značky nasvedčuje aj fakt, že model Arteon dostal aj prevedenie kombi. Tak či onak, Passat sa pomaly ale isto stane minulosťou a čas ukáže, či sa ešte niekedy vráti späť.

Náhrada v podobe Aero-B ? 

Volkswagen však myslí aj na milovníkov sedanov. Aktuálna stratégia a koniec modelu Passat má uvoľniť miesto pre model ID.4. Ten je na tom priestorovo podobne, ale ponúka plne elektrický pohon, čo je v aktuálnej situácii viac vítané.

No a ako je to s tým spomenutým plánovaným sedanom ? Volkswagen už naplno testuje model s označením Aero-B. Má ísť o sedan strednej triedy postavený na platforme MEB. Testovacie prototypy už pilne pripisujú desiatky, stovky a tisícky testovacích kilometrov. Takže pre tých, ktorí majú radi sedany od nemeckého výrobcu tak svieti ešte svetlo na konci tunela.

Exit mobile version