startstop

Nové Mitsubishi ASX dorazí už budúci rok, dočkáme sa ho aj na Slovenku?

Rada kompaktných SUV sa dočká nového Mitsubishi ASX už v roku 2023. Jar by tak mala patriť novému modelu japonskej značky, ktorý dostane do výbavy tie najmodernejšie technológie. O pohon sa postarajú plug-in hybridné (PHEV) a hybridné (HEV) pohonné jednotky.

Japonská spoločnosť Mitsubishi dnes oznámila, že na jar budúceho roka uvedie na trh model ASX v čisto novej generácii. Pôjde celkovo o tretí plug-in hybridný SUV model tejto značky a doplní tak modely Outlander PHEV a Eclipse Cross PHEV. Nová generácia modelu Mitsubishi ASX nahradí ešte stále aktuálny model. Ten možno označiť za jeden z prvých modelov typu SUV vstupujúcich na novo vznikajúci trh s kompaktnými SUV.

Nová generácia nadviaže na predchodcu

Mitsubishi ASX rozhodne patrí medzi najúspešnejšie modely značky o čom svedčia aj predajné čísla. Od uvedenia v roku 2010 ich automobilka predala bezmála 380 tisíc. Nová generácia modelu ASX ponúkne kompletný balík výbavy a nové technológie. Rovnako tak sa bude uberať cestou elektrifikácie a ponúkne plug-in hybridné a hybridné pohonné jednotky

Mitsubishi Motors sa podarilo uviesť na trh prvý plug-in hybridné SUV ešte v roku 2013. Odvtedy uplynulo veľa času a Mitsubishi sa môže pochváliť slušnými predajnými číslami. Spolu predali v Európe celkovo 200 tisíc plug-in hybridných SUV. Za tento úspech môžu vďačiť najmä modelu Outlander PHEV a od minulého roka svoju časť pridáva aj model Eclipse Cross PHEV.

 

Aliančná platforma a výroba v Španielsku

Ak vás zaujíma technika, na ktorej bude nové ASX stáť, odpoveď je jasná. Keďže Mitsubishi patrí do aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi, nová generácia tak dostane platformu s názvom CMF-B. Výroba tohto kompaktného SUV by mala prebiehať v Španielsku, konkrétnejšie v závode v meste Valladollid. Mitsubishi sa tak netají svojou tradíciou a chce nadviazať na predajné úspechy dvoch spomínaných modelov.

Popularita hybridov a plug-in hybridov rastie priamo úmerne s ich zvyšujúcou sa ponukou a Mitsubishi jednoznačne vidí potenciál modelu ASX práve s hybridnými pohonmi. O tom či model ASX nadviaže na svojho predchodcu zatiaľ môžeme iba špekulovať, no čoskoro sa snáď dočkáme aj oveľa viac podrobnejších informácii o kompaktnom modeli SUV Mitsubishi ASX.

Exit mobile version