startstop

Ochutnávka z Japonska. Toto je nové SUV Mazda CX-60

Takmer o mesiac, 8. Marca 2022 zažije svetovú premiéru nová vlajková loď japonskej automobilky Mazda na európskom kontinente. V tento dátum sa verejnosti predstaví nová Mazda CX-60 PHEV. Je prvým z dvoch modelov predstavených v najbližších dvoch rokoch. 

Mazda CX-60 mieri naozaj vysoko. Bude na európskom trhu zastávať pozíciu vlajkovej lode a to už naznačuje, že sa máme na čo tešiť. Novinka je postavená na novej platforme a je názorným príkladom viacerých riešení udržateľnej mobility v podaní automobilky Mazda. Novinka je navrhnutá tak, aby vyhovovala čo najväčšiemu počtu zákazníkov. V dohľadnej dobe ju má ešte doplniť väčší súrodenec, model CX-80, ktorý ponúkne tri rady sedadiel.

Mazda CX-60 PHEV
Nová éra.

Mazda CX-60 PHEV je vedúcim modelom vozidiel s plug-in hybridným pohonom predstavených v Európe. Na našom trhu bude teda poháňaná 2,5 litrovým, benzínovým agregátom so štyrmi valcami usporiadanými v rade. Tomuto motoru sekunduje elektromotor, vďaka ktorému sa kombinovaný výkon vyšplhal až cez hranicu 300 koní. Vďaka dostatočnému výkonu nová Mazda CX-60 PHEV ponúkne solídnu akceleráciu, ktorá bude sprevádzaná vodičovou istotou za volantom a radosťou z jazdy. Našťastie Mazda má dobré meno, čo sa radosti z jazdy týka a tak môžeme s týmito sľubmi naozaj počítať.

Mazda CX-60
Nezanevrú na klasické motory.

Mazda nemá v pláne klasické, cenovo dostupnejšie formy pohonu úplne zarezať. V ponuke sa tak objavia aj úplne nové, radové 6-valce čisto na benzínový pohon. Tieto nové motory s označením Skyactiv-X budú doplnené ďalším motorom Skyactiv-D. Tento druhý motor bude naftový a podporovať ho bude 48-voltový mild-hybridný systém.

Mazda CX-60 PHEV
Zahalená tvár. 

Čo sa dizajnovej stránky týka, o novej Mazde CX-60 zatiaľ toho veľa nevieme. Zo zverejneného veľmi krátkeho videa len ťažko rozoznať akékoľvek črty, je však hneď jasné, že sa jedná o Mazdu. Automobilka sa už niekoľko rokov drží svojho typického dizajnového jazyka a treba uznať, že modelom tejto značky to naozaj pristane. Pevne veríme, že ani novinka nebude výnimkou a už netrpezlivo čakáme na 8. Marca 2022.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZmSZQC-pTKM]

Exit mobile version