startstop

Vylepšený Hyundai Ioniq 5 je tu! Ponúka väčšiu batériu a okrem toho aj…

Ioniq 5 prichádza s novými vylepšeniami. Dostane novú 77,4 kWh batériu a navyše ponúkne sériu nových funkcií pre ďalšie zlepšenie zážitku z jazdy!

Hyundai uviedol svoj model IONIQ 5 na globálne trhy vo februári 2021. Jedná sa o úplne prvý model automobilky založený na prvej špeciálne pre elektromobily vyhradenej platforme Electric Global Modular Platform (E-GMP). Obľúbili si ju zákazníci ale aj novinári. V roku 2021 získal IONIQ 5 v celej Európe množstvo významných ocenení s 30 celkovými víťazstvami. Aj vrátane prestížneho nemeckého titulu Auto roka. Taktiež je finalistom prebiehajúcej európskej ankety Auta roka 2022.

„IONIQ 5 sa za 12 mesiacov od uvedenia na trh ukázal ako veľmi úspešný model, a to z hľadiska predaja, aj budovania značky,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt v spoločnosti Hyundai Motor Europe. „V segmente je čoraz náročnejšia konkurencia a my ponúkneme vylepšené funkcie, aby sme vďaka tomu obhájili našu pozíciu technologického lídra v automobilovom priemysle.”

Aké vylepšenia prináša?

Ak sa zameriame na dizajn tak v ponuke budú nové možnosti kombinácií. Napríklad nelakované čierne nárazníky s čiernou lištou v kombinácii s osvetlením Projection LED. Nové vylepšenia Ioniq 5 prinášajú do vozidla prvýkrát digitálne vnútorné a vonkajšie spätné zrkadlá na báze kamier. Digitálne stredové zrkadlo (DCM) optimalizuje viditeľnosť tým, že poskytuje ničím nerušený výhľad z vozidla smerom dozadu. Kamera DCM je ukrytá pod zadným spojlerom vozidla.

Nebudú teda chýbať ani digitálne bočné zrkadlá (DSM). Táto funkcia je však už k dispozícii pre kórejské verzie modelu Ioniq 5. Novinkou však je, že bude dostupná aj v Európe. DSM znižuje odpor vzduchu a zákazníkom ponúkne aj v zlom počasí jasný výhľad dozadu. Funkcia Smart Frequency Dampers (SFD) zlepší odozvu odpruženia prednej a zadnej nápravy a zaručí väčší komfort z jazdy.

Väčšia batéria..

Nová funkcia tepelného manažmentu batérie umožní automaticky prispôsobovať teplotu batérie počas jazdy. Tým sa zabezpečia podmienky v momente, keď sa vozidlo následne začne nabíjať. To poskytuje lepší výkon nabíjania v chladnom počasí. Táto funkcia sa aktivuje automaticky po zadaní nabíjacieho bodu do navigačného systému vozidla pomocou online navigácie. Okrem toho ako bolo spomenuté, dostane aj novú batériu s kapacitou 77,4 kWh.

Vynovený model bude zákazníkom v Európe k dispozícii v druhej polovici roku 2022.

Exit mobile version