O najnovšej generácii Audi A8 sa v poslednom období napísalo mnoho. Už nejaký čas sa ale spomína aj jej karosárska verzia Audi A8 Coupé. Audi by týmto mohlo znepríjemniť život veľkému konkurentovi, Mercedes – Benz S Coupé.

Zaujímavosťou je, že zamestnancom Audi už tento nápad múti hlavu dlhšie, ako by sa zdalo. Vráťme sa teda do roku 1997. Vo Frankfurte nad Mohanom sa koná 57. ročník jedného z najznámejších autosalónov na svete a Audi prichádza so zaujímavým konceptom, Audi A8 Coupé. Do sériovej výroby sa však nikdy nedostal. Jedným z dôvodov je vraj aj osud slávneho, avšak nie veľmi úspešného modelu z dielne bavorskej automobilky, BMW 8. Apropo, aj tí vraj pripravujú jeho nástupcu.

Audi A8 Coupé by údajne po dizajnovej stránke mohlo vychádzať z konceptu Prologue, ktorý bol predstavený v roku 2014 na autosalóne v americkom Los Angeles. Ten je v porovnaní so súčasnou generáciou Audi A8 o 35 mm kratší (5100 mm), 1 mm užší (1950 mm) a 70 mm nižší (1390 mm). O niečo neskôr prišlo Audi s ďalšou štúdiou luxusného kupé, tento raz však s označením Audi A9 a aj ten vychádzal z konceptu Prologue. Je teda dosť možné, že Audi A8 Coupé by mohlo vychádzať z týchto štúdii.

Audi má však nateraz iné priority, a tak ja pravdepodobné, že Audi A8 Coupé by mohlo prísť až v roku 2019. Marc Lichte, šéfdizajnér Audi hovorí, že najprv je na rade nová generácia Audi A6, potom Q8, A1 a Q3.

Osobne si myslím, že Audi A8 Coupé by svojím príchodom zamiešalo karty v segmente luxusných kupé a koniec koncov, aj my v redakcii by sme sa určite potešili, ak by sme mohli tento konkurenčný boj zažiť na vlastnej koži!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBack in time: G-Power M5 Hurricane RS – 750 koní v kombíku nebolo málo.
Nasledujúci článokAlpine pokračuje v oživovaní. Na rad prichádza SUV!