Domov Elektromobilita Ministerstvo vnútra chce pre políciu nakúpiť až 705 ekologických vozidiel

Ministerstvo vnútra chce pre políciu nakúpiť až 705 ekologických vozidiel

Podľa najnovších informácií by sa mala aj polícia dočkať ekologických áut. O aké autá pôjde?!

Podľa najnovších informácií Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup ekologických automobilov. Financovať ich bude z plánu obnovy. Na nákup je vyčlenených 20,2 milióna eur bez DPH. Celkovo bude dodaných 705 vozidiel a to do konca roka 2022 pre policajné hliadky, operatívcov a vyšetrovateľov.

„Zákazka sa týka kúpy 705 vozidiel, s možnosťou kúpy ďalších 160 vozidiel počas dvoch rokov, a to v závislosti od potrieb a finančných možností ministerstva vnútra,“ priblížil rezort.

Spomenutých 705 vozidiel predstavuje asi desať percent vozového parku MV SR. Investícia súvisí s modernizáciou a budovaním odborných kapacít polície v rámci komponentu Plánu obnovy a odolnosti zameraného na boj proti korupcii a praniu špinavých peňazí, bezpečnosť a ochranu obyvateľstva. Predmet zákazky na ekologické automobily je rozdelený na sedem častí. Ministerstvo vnútra plánuje nakúpiť elektromobily v segmente hatchback, SUV a tiež aj dodávky, v kategórii plug-in zasa hybridné vozidlá typu sedan, SUV, hatchback a kombi. Uchádzači o zákazku môžu predložiť ponuku na jednu jej časť, ako aj na ľubovoľný počet častí predmetu zákazky. Kritériom posudzovania ponúk je cena.

Rozdelenie vozidiel..

Z počtu 705 vozidiel bude 300 kusov vozidiel označených policajnými farbami a budú vybavené zvukovým a rozhlasovým zariadením. Ďalších 200 kusov chce mať ministerstvo vnútra dodaných v úprave so skrytou príslušnosťou k polícii a 205 kusov vozidiel bude bez viditeľného označenia k Policajnému zboru. Špeciálna policajná výbava bude ich súčasťou.

„Toto verejné obstarávanie je samozrejme v súlade s koncepciou obnovy osobných vozidiel autoparku MV SR do roku 2031. Tá na ministerstve vnútra dlhodobo chýbala a pripravili sme ju po dôkladnej hĺbkovej analýze stavu a potrieb rezortu. Znižovanie priemerného veku vozidiel sa okrem úspor pri bežných výdavkoch odrazí aj na bezpečnosti posádok. V neposlednom rade na znížení úrovne produkovaných emisií, pri tomto nákupe to odhadujeme na 2700 ton,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJteraz.sk
Predchádzajúci článokViete ako sa zachovať, keď na ceste stretnete vojenský konvoj? Inštrukcie pre vodičov
Nasledujúci článok360 koní a spotreba 1,8 l/100 km? DS 9 to dokáže