startstop

Mercedes-Benz GLC je už pred dverami. Očakávať ho môžeme ešte v tomto roku.

Novinka bude k dispozícií už v priebehu tohto roka a dočkáme sa jej skôr, než sme očakávali. Ponúkne množstvo vymožeností, ako sme pri automobilke Mercedes zvyknutí.

Podľa renomovaného nemeckého motoristického webu MC Passion v aktuálnej dobe Mercedes finišuje s vývojom aktuálne novej generácie modelu GLC. Podľa magazínu, ktorý sa výhradne zameriava na túto automobilku by sa mala novinka predstaviť už v júni tohto roku.

Novinka taktiež narastie aj do dĺžky. Aktuálna dosluhujúca generácia meria 4,65 metra, nová, prichádzajúca bude mať 4,72 metra. S predĺženou karosériou je priamo úmerné aj predĺženie rázvoru o 15 milimetrov a zväčšenie batožinového priestoru až na 600 litrov. Aj keď auto narastie, tak Mercedes sľubuje, že v mestskej džungli bude stále ľahko ovládateľné a bude sa s ním dobre manévrovať. K dobrej manévrovateľnosti bude slúžiť aj natáčanie zadnej nápravy o 4,5 stupňa. Priemer otáčania by odhadovo mal byť 10,8 metra.

Ako technickú, tak aj technologickú výbavu si nové GLC vypožičia od sedanu a kombi verzie triedy C. Pasažieri sa taktiež budú môcť tešiť na väčší priestor na zadnej lavici ale aj na nový, modernejší infotainment. Tieto obrazovky by však mali byť v prípade GLC posunuté o čosi vyššie.

Pod kapotou budeme môcť nájsť 48V mild-hybridnú sústavu (benzín + elektro). Do ponuky sa časom taktiež dostanú aj plug-in hybridné verzie s označením 300e a 400e a taktiež aj spojenie dieslu s batériami v prevedení 300de. Plug-in hybridná kombinácia bude taktiež kombinovateľná s pohonom všetkých štyroch kolies 4Matic a elektrický dojazd hovorí o 100 kilometroch na jedno nabitie.

Čo je paradoxom, tak pri GLC by sa mal na pohonnom ústrojenstve podieľa vznetový 6-valcový motor, ktorý v triede C nenájdete. Výkon by mal ponúknuť na úrovni 300 koní. Kombinované výkony by sa mali pohybovať od 194 po 265 koní. Novinka sa odhalenia dočká v júny tohto roku a do predaja by mohlo vstúpiť v septembri. Uvidíme však aj najostrejšiu verziu v podaní AMG?

Exit mobile version