Pre kórejskú automobilku Hyundai sa rok 2017 dá považovať na slovenskom trhu za jeden z tých lepších. Predalo sa viac ako 7 000 kusov nových vozidiel tejto značky, čo predstavuje nárast až o 8%. Na Slovensku sa automobilka dostala do TOP 3 predajcov s podielom 7%.

Predchádzajúci rok si automobil značky Hyundai osvojilo cez 7 000 majiteľov, presne 7 229. Aj vďaka tomuto číslu sa tak automobilka stala treťou najpredávanejšou značkou na území Slovenska. Veľkým míľnikom tohto predajcu je aj fakt, že Hyundai bol až päť mesiacov na prvenstve v predaji súkromným osobám.

Hyundai-u sa nedarilo len v predaji novej generácie i30 ale aj ostatným modelom. V triede SUV si prvenstvo uchmatol Tucson, ktorý sa stal celkovo najpredávanejším vozidlom triedy SUV-C. S počtom predaných vozidiel 2 262 tak Tucson zobral až 16% podielu v predaji všetkých SUV kategórie C. Množstvo zákazníkov siahlo aj po modeli KONA s pohonom 4×4. V segmente malých osobných automobilov dominoval model i20 s 1 321 predanými kusmi. Vo svojej kategórii si zobral pekné tretie miesto. V kategórii s alternatívnymi pohonmi sa darilo aj modelovej rade IONIQ (naša recenzia). Tento modelový rad s pohonmi electric, hybrid, plug-in hybrid si v minulom roku osvojilo 55 klientov, z ktorých takmer polovica siahla po čisto elektrickom pohone.

Celkovo najpredávanejším modelom značky Hyundai sa stala i30 (2 610 kusov), ktorý sme mali možnosť otestovať. Tento údaj predstavuje podiel na trhu 12,5% v kategórii C1. Nová generácia i30 prišla na trh v marci vo verzii hatchback, v júni prišla jej predĺžená verzia combi, ktorú si osvojilo až 57% zákazníkov a ako posledná, ostrá verzia i30 N sa na trhu ukázala v poslednom štvrťroku.

Aké sú však prognózy kórejskej automobilky na slovenskom trhu v roku 2018? Už tento mesiac sa na trhu objaví štýlová i30-tka v prevedení Fastback. Ten určite zaujme svojím dizajnom, ale aj technologickou vyspelosťou. Hyundai očakáva, že k vrcholu roka 2018 bude môcť priradiť príchod 4. generácie obľúbeného SUV Santa Fe. Za revolučný počin automobilky sa bude jednoznačne pokladať príchod modelu KONA s čisto elektrickým pohonom a dojazdom až 526 km na jedno nabitie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Mazda 6 Wagon 2.2 Skyactiv-D
Nasledujúci článokKultový Nissan 350Z z Rýchlo a zbesilo na predaj!