Domov News Bentley Flying Spur S – športovejšie a hlučnejšie. Prvý krát aj ako...

Bentley Flying Spur S – športovejšie a hlučnejšie. Prvý krát aj ako hybrid

Automobilka z britských ostrovov patrí medzi svetovú špičku. Pre zákazníkov ktorí sa neradi vozia na zadnom sedadle predstavujú nové Bentley Flying Spur S. Novinka je opäť športovejšia a hlasnejšia. Navyše prichádza aj ako hybrid.

Zatiaľ čo klasická verzia je skôr určená na jazdu na zadných sedadlách, nové Bentley Flying Spur S je úplne iná káva. Sľubuje oveľa dynamickejší pocit z jazdy za sprievodu hlasnejšieho zvukového prejavu. Prvý krát v histórií tejto aristokratickej značky je možné mať auto s prívlastkom S aj ako hybrid. Bentley aj toto riešenie vidí ako krok vpred k celkovej udržateľnosti značky.

Bentley Flying Spur S
Potešenie z jazdy.

Model Flying Spur je synonymom pre autá ktoré si dokážete užiť ako za volantom, tak aj na zadných sedadlách. Tento model sa však oveľa viac sústredí na radosť z jazdy za volantom. Prispieť tomu majú dynamickejšie jazdné vlastnosti ale aj hlasnejšia výfuková sústava. Pre lepšiu agilitu pod kapotou nenájdeme dobre známy 6-litrový motor W12, ale nahradila ho 4-litrová V8, respektíve hybridná V6. Prvý krát je tak možné Bentley s prívlastkom S objednať aj ako hybrid.

Bentley Flying Spur S
Športový a obohacujúci zážitok z jazdy.

Presne takto britská automobilka opisuje svoje pohonné jednotky montované do nového modelu zameraného viac na vodiča. V prípade, ak zvolíte konzervatívnejšiu variantu, pod prednou kapotou vás privíta 4,0 litrový motor V8 produkujúci výkon 550 konských síl a krútiaci moment 770 Nm. Novinka s týmto motor aj napriek vysokej hmotnosti vystrelí z miesta na 100 km/h za rovné 4 sekundy. Navyše tento 4-dverový sedan dokáže uháňať rýchlosťou až 318 km/h. Pre zákazníkov, ktorí sa viac pohybujú v meste, alebo chcú byť šetrnejší k životnému prostrediu je tu tiež alternatíva. 2,9-litrová V6, spolupracujúca s vyspelým elektromotorom ponúka systémový výkon 544 koní a 750 Nm. Z 0 na 100 km/h akceleruje o jednu desatinu sekundy pomalšie ako dvojička s V8. Spomínaný hybrid dokáže prejsť 41 km čisto na elektrický pohon a produkuje len 75g CO2 na kilometer (WLTP).

Bentley Flying Spur S
Žiadny chróm.

Športovejšie modely značiek z pravidla prichádzajú o chrómové doplnky a nahradzované sú prevažne lesklými čiernymi časťami. Tak je tomu aj v tomto prípade. Dizajnérsky tím automobilky túto možnosť zvolil pre optické zníženie a rozšírenie vozidla. Praktický všetky doplnky karosérie sú v čiernom prevedení. Zatmavené boli aj predné a koncové svetlá, v čiernej farbe je aj štvorica hranatých koncoviek výfukov. Jedinými chrómovými časťami na karosérií zostali okrídlený znak a označenie na veku batožinového priestoru. Novinku je možné objednať s novými diskami kolies určenými výhradne pre tento model, a to v rozmeroch 21 a 22 palcov.

Bentley Flying Spur S
Zákazníci sa môžu vyblázniť.
Samozrejmosťou v prípade tejto automobilky je nespočetné množstvo konfigurovateľných prvkov interiéru. Novinka pasažierov rozmaznáva kombináciou hladkej kože a kože Dinamica s jemným vlasom. Tento semišový materiál je použitý na vyhrievaný volant, čalúnenie sedadiel a riadiacej páky. Samotné sedadlá majú výraznejšie prešívanie a na želanie môžete mať aj vyšívaný znak S na opierkach hlavy. Aj napriek športovejšiemu nádychu vás však interiér novinky rozmaznáva v každom smere tak, ako sme pri tejto automobilke zvyknutí.
Oslava rýchlosti na festivale v Goodwoode.

Naživo si môžete novinku prezrieť na legendárnom festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa uskutoční už 23.-26. Júna. V stánku Bentley uvidíte aj špeciálnu prehliadku modelov na oslavu 40 rokov preplňovaných Bentley.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbentleymedia.com
Predchádzajúci článok4 jazdené autá do 3.000 eur, s ktorými si na okreskách užijete najviac zábavy
Nasledujúci článokMercedes-AMG E63 S Final Edition – posledná óda na radosť