startstop

Bentley Flying Spur S – športovejšie a hlučnejšie. Prvý krát aj ako hybrid

Automobilka z britských ostrovov patrí medzi svetovú špičku. Pre zákazníkov ktorí sa neradi vozia na zadnom sedadle predstavujú nové Bentley Flying Spur S. Novinka je opäť športovejšia a hlasnejšia. Navyše prichádza aj ako hybrid.

Zatiaľ čo klasická verzia je skôr určená na jazdu na zadných sedadlách, nové Bentley Flying Spur S je úplne iná káva. Sľubuje oveľa dynamickejší pocit z jazdy za sprievodu hlasnejšieho zvukového prejavu. Prvý krát v histórií tejto aristokratickej značky je možné mať auto s prívlastkom S aj ako hybrid. Bentley aj toto riešenie vidí ako krok vpred k celkovej udržateľnosti značky.

Bentley Flying Spur S
Potešenie z jazdy.

Model Flying Spur je synonymom pre autá ktoré si dokážete užiť ako za volantom, tak aj na zadných sedadlách. Tento model sa však oveľa viac sústredí na radosť z jazdy za volantom. Prispieť tomu majú dynamickejšie jazdné vlastnosti ale aj hlasnejšia výfuková sústava. Pre lepšiu agilitu pod kapotou nenájdeme dobre známy 6-litrový motor W12, ale nahradila ho 4-litrová V8, respektíve hybridná V6. Prvý krát je tak možné Bentley s prívlastkom S objednať aj ako hybrid.

Bentley Flying Spur S
Športový a obohacujúci zážitok z jazdy.

Presne takto britská automobilka opisuje svoje pohonné jednotky montované do nového modelu zameraného viac na vodiča. V prípade, ak zvolíte konzervatívnejšiu variantu, pod prednou kapotou vás privíta 4,0 litrový motor V8 produkujúci výkon 550 konských síl a krútiaci moment 770 Nm. Novinka s týmto motor aj napriek vysokej hmotnosti vystrelí z miesta na 100 km/h za rovné 4 sekundy. Navyše tento 4-dverový sedan dokáže uháňať rýchlosťou až 318 km/h. Pre zákazníkov, ktorí sa viac pohybujú v meste, alebo chcú byť šetrnejší k životnému prostrediu je tu tiež alternatíva. 2,9-litrová V6, spolupracujúca s vyspelým elektromotorom ponúka systémový výkon 544 koní a 750 Nm. Z 0 na 100 km/h akceleruje o jednu desatinu sekundy pomalšie ako dvojička s V8. Spomínaný hybrid dokáže prejsť 41 km čisto na elektrický pohon a produkuje len 75g CO2 na kilometer (WLTP).

Bentley Flying Spur S
Žiadny chróm.

Športovejšie modely značiek z pravidla prichádzajú o chrómové doplnky a nahradzované sú prevažne lesklými čiernymi časťami. Tak je tomu aj v tomto prípade. Dizajnérsky tím automobilky túto možnosť zvolil pre optické zníženie a rozšírenie vozidla. Praktický všetky doplnky karosérie sú v čiernom prevedení. Zatmavené boli aj predné a koncové svetlá, v čiernej farbe je aj štvorica hranatých koncoviek výfukov. Jedinými chrómovými časťami na karosérií zostali okrídlený znak a označenie na veku batožinového priestoru. Novinku je možné objednať s novými diskami kolies určenými výhradne pre tento model, a to v rozmeroch 21 a 22 palcov.

Bentley Flying Spur S
Zákazníci sa môžu vyblázniť.
Samozrejmosťou v prípade tejto automobilky je nespočetné množstvo konfigurovateľných prvkov interiéru. Novinka pasažierov rozmaznáva kombináciou hladkej kože a kože Dinamica s jemným vlasom. Tento semišový materiál je použitý na vyhrievaný volant, čalúnenie sedadiel a riadiacej páky. Samotné sedadlá majú výraznejšie prešívanie a na želanie môžete mať aj vyšívaný znak S na opierkach hlavy. Aj napriek športovejšiemu nádychu vás však interiér novinky rozmaznáva v každom smere tak, ako sme pri tejto automobilke zvyknutí.
Oslava rýchlosti na festivale v Goodwoode.

Naživo si môžete novinku prezrieť na legendárnom festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa uskutoční už 23.-26. Júna. V stánku Bentley uvidíte aj špeciálnu prehliadku modelov na oslavu 40 rokov preplňovaných Bentley.

Exit mobile version