startstop

Nissan Ariya konečne pozná slovenské ceny. Dokáže sa u nás presadiť?

Slovenské zastupiteľstvo japonskej automobilky Nissan po dlhých rokoch očakávania zverejnilo ceny pre SUV elektromobil Ariya. Čo ponúkne?

O elektrickom SUV Nissan Ariya sa začalo hovoriť už v roku 2018, kedy bola aj predstavená skica tohto vozidla. Po dlhých rokoch čakania sa Ariya dostáva na náš trh a poznáme aj jej ceny. Od dnešného dňa je možnosť predobjednať si toto elektrické SUV. Dodacie doby sa pohybujú od 6 do 10 mesiacov v závislosti od zvolenej konfigurácie. K dispozícií budú dva modely s pohonom zadnej nápravy a maximálnym výkonom 160 (214 koní), teda 178 kW (238 koní). Silnejšia verzia dostane taktiež aj väčšiu kapacitu batérie a to 87 kW. Slabšia verzia disponuje batériou o kapacite 63 kWh.

V závislosti od batérie sa však líši aj dojazd. Ten vie byť od 398 km do 520 km. Samozrejme podľa smernice WLTP. Okrem vyššie uvedených motorizácií je k dispozícií aj dvojmotorový model s pohonom všetkých štyroch kolies a maximálnym výkonom 225 kW (301 koní). Tento výkonnostný variant taktiež spolupracuje s 87 kWh batériou.

Čo sa týka výbavových stupňov, v ponuke budú dva. ADVANCE 2WD, EVOLVE 2WD a EVOLVE e-4ORCE. Už v základnej výbave sa môžu budúci majitelia tešiť na vyhrievané sedadlá, vyhrievaný volant a taktiež aj vyhrievané čelné sklo. Zaujímavou doplnkovou funkciou bude určite elektricky nastaviteľný volant s pamäťovou funkciou od výbavy Evolve. Elektrický volant v tejto triede áut je skôr pri prémiových značkách.

Cena jednonápravovej Ariye vo výbave Advance začína na sume 50.990 €. S prvkami výbav sa však môžete dostať až na úroveň 65.490 € bez príplatkovej výbavy. Našťastie prvkov, ktoré si viete priplatiť je minimum. Okrem predĺženej záruky o dva roky (za 710 €) si viete priplatiť za 22 kW palubnú nabíjačku (+1.000 €), za sedadlá čalúnené kožou Nappa (+1.400 €) a prípadne pre dizajnovú eleganciu, 20“ kolesá (+1.000 €). Nezabúdajme však aj na metalický lak (+800 €), prípadne dvojfarebné prevedenie karosérie (+1.300 €). Ariya má určite čo ponúknuť, takže už teraz sa nevieme dočkať nášho redakčného testu. Prvé vozidlá pre dílerov a importérov by sa mali naskladňovať už v septembri.

Exit mobile version