startstop

Nové BMW 8 Coupé – príprava v talianskom štýle!

Predstavenie nového BMW 8 Coupé sa pomaly blíži a takpovediac sériový prototyp momentálne absolvuje testy predovšetkým na naladenie dynamických vlastností na povrchoch s vysokým súčiniteľom trenia.

Napriek výraznému maskovaniu je poznať, že nové Coupé má typické športové proporcie. Robustná predná aj zadná časť, nízky profil a dynamicky predĺžené línie napovedajú, že sedieť v tomto aute bude neopísateľný športový jazdný zážitok. Tento pocit iste zažívajú aj jazdci, ktorí aktuálne testujú BMW 8 Coupé na skúšobnom okruhu v blízkosti talianskeho Ríma.

Na 4-kilometrovom vysokorýchlostnom ovále s klopenými zákrutami vládnu ideálne podmienky pre otestovanie jazdných vlastností tohto auta. V meste Aprilia sa taktiež skúša počas slalomu a na rôznorodých povrchoch povaha vozidla v zákrutách a vlastnosti pri zrýchľovaní a brzdení. Harmónia v nastaveniach všetkých systémov pohonu a podvozku však tento nezvyčajne náročný testovací program uľahčuje. BMW 8 Coupé bude schopné splniť aj tie najvyššie požiadavky v oblastiach komfortu a nezávislej výkonovej rezervy napriek tomu, že sa prejavilo jeho nadanie bravúrne zvládať mimoriadne dynamické situácie vďaka výnimočnej ovládateľnosti.

“Testovacie jazdy v najnáročnejších podmienkach nám preukázali, že s vývojom nového BMW radu 8 Coupé sme na správnej ceste. Dynamické hodnoty, ktoré vozidlo doteraz dosiahlo, sú úplne očarujúce. Naši priaznivci sa už môžu tešiť na rýdze a nefalšované športové vozidlo,” povedal Klaus Fröhlich, člen predstavenstva spoločnosti BMW AG zodpovedný za výskum a vývoj, ktorý dohliada na testovací program v Taliansku.

Nové BMW radu 8 Coupé sa vyvíjalo v úzkej spolupráci s výkonnejším modelom BMW M8 a s pretekárskym vozidlom BMW M8 GTE. Zatiaľ čo sériový prototyp je účastníkom školenia, tímy s podporou BMW Motorosport sa aktuálne v americkej Daytone chystajú na prvé pretekárske nasadenie modelu BMW M8 GTE, ktoré zažije svoj debut už tento víkend (27. a 28. januára) na 24-hodinových pretekoch Daytona. Ako ďalší je v júni 2018 naplánovaný štart na 24-hodinových pretekoch v Le Mans. Poznatky a znalosti, ktoré sa získajú na týchto a určite mnohých ďalších športových podujatiach počas šampionátov FIA WEC a IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) v Severnej Amerike, sa využijú a premietnu do vývoja sériového modelu BMW 8 Coupé.

Zo skúsenosti vyťažených z tréningov a pretekov plynúcich počas roka bude ťažiť aj vývoj nového modelu BMW M8. Prototyp modelu spoločnosti BMW sa už v júni 2017 zúčastnil a predstavil počas 24-hodinových pretekov na slávnom okruhu Nürburgring.

Exit mobile version