Uplynulý rok 2017 bol pre Kia Motors významným či už v predajoch, alebo v predstavení nových a úspešných modelov.

Celosvetový predaj dosiahol 2 746 188 automobilov, ktorými si nový majitelia obohatili svoju garáž. Ako to ale býva, s dobrými správami chodia ruka v ruke aj tie horšie. Napriek všetkému počet predaných modelov predstavuje pokles o 7,8% v porovnaní s rokom 2016. Predaj v Kórei ubudol o 2,5% (521 550 kusov) a zámorský predaj klesol celkovo o 9 % (2 224 638 kusov).

Najpredávanejším modelom pre zahraničný trh za minulý rok sa stalo kompaktné SUV Kia Sportage, s celkovým predajom 415 558 kusov. Toto športovo vyzerajúce autíčko predstavuje kľúčový európsky model pre Kórejskú značku. Rio (v Kórei známe ako Pride) sa stalo druhým najpredávanejším modelom s predajom 379 184 kusov a na treťom mieste sa umiestnil kompaktný sedan Forte (tiež známy ako K3) s celkovým predajom 364 054 automobilov.

Príjemným prekvapením roku 2017 bola určite Kia Stinger, ktorá prekonala všetky očakávania. Aj napriek tomu, že sa tento športový sedan “nestihol” ukradnúť miesto medzi najpredávanejšími modelmi, okamžite si získal svojich nadšencov, a tak môžme iba očakávať nárast predaných kusov v budúcich rokoch.

Pred pár dňami spoločnosť Kia predstavila aj novú nekomerčnú vtipnú reklamu na ich model Forte. Posúďte sami, či by ste si vybrali Forte namiesto Aventadoru.

https://www.youtube.com/watch?v=m7L9XRfGULo

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokABT RS3 – viac výkonu pre ostrý Sportback
Nasledujúci článokVedúci dizajnu značky MINI, Oliver Heilmer hovorí o svojich začiatkoch a víziách automobilov MINI.