Domov Lifestyle Autá mala rada. Kráľovná Alžbeta II. († 96) ukrývala v garáži skvosty...

Autá mala rada. Kráľovná Alžbeta II. († 96) ukrývala v garáži skvosty za 12 miliónov eur

Jej zbierku áut by závidel nejeden zberateľ. Nachádzal sa v nej klasický Aston Martin, ale aj špeciálne upravený Range Rover.

Kráľovná Alžbeta II. aj vo svojom pokročilom veku stále aktívne šoférovala. A to aj napriek tomu, že oficiálne nebola držiteľkou vodičského oprávnenia. Vo svojej zbierke ukrývala naozaj skvosty. Celková zbierka vozidiel kráľovskej rodiny má nevyčísliteľnú hodnotu. Toto sú niektoré autá kráľovnej Alžbety II.

Bentley State Limousine

Začneme rovno tým najpoužívanejším autom. Kráľovná dostala od automobilky Bentley dvojicu totožných limuzín. Autá boli špeciálne navrhnuté podľa požiadaviek kráľovnej. V interiéri bola doslova obklopená luxusom. Samozrejme, toto Bentley postavené na základe modelu Arnage, s určitosťou skrýva aj nejaké bezpečnostné systémy na jej ochranu, o tých však automobilka nič neprezradila.

Range Rover LWB Landaulet

Ďalším v poradí je špeciálne upravený Range Rover z roku 2015. Toto vozidlo kráľovná používala na bežné kráľovské sprievody. Tento Range Rover má špeciálne upravenú karosériu. Je prispôsobený tak, aby kráľovnej bolo umožnené mávať ľudom. V prípade, že išlo o špeciálnu udalosť, kráľovná na sprievod použila iné, tradičnejšie vozidlo.

Land Rover Defender

Land Rover Defender bol od počiatku považovaný za ľudové auto. Chvíľu pred zasadnutím na trón dostala kráľovná svoj prvý Defender. Jeden mala vo svojej garáži doteraz. Kráľovná Alžbeta II. raz so svojím manželom, princom Philipom, vojvodom z Edinburgu, cestovali týmto vozidlom po vidieku 6 mesiacov, aby videli spoločné bohatstvo.

Kráľovský zlatý koč

V tomto prípade ide pravdepodobne o najvyzdobenejšie vozidlo na svete. Prvýkrát sa tento koč objavil v roku 1762 a kráľovská rodina ho používa dodnes, avšak len na tie najformálnejšie príležitosti. Je dosť pravdepodobné, že najbližšie sa objaví na verejnosti pri korunovaní Alžbetinho nástupcu.

Aston Martin DB6 Volante

Keď sa kráľovská rodina vybrala na vidiek, rada na takúto príležitosť zvolila Aston Martin. Aj keď je Veľká Británia známa svojim upršaným počasím, v zbierke áut sa nachádza Aston bez strechy.

Nevyčísliteľná hodnota

Kráľovská rodina, pochopiteľne, vlastní oveľa väčšie množstvo áut ako sme si ukázali. V ich garáži sa ďalej nachádzajú rôzne modely značiek Jaguar, Audi alebo Rolls-Royce. Celková hodnota sa odhaduje na 12 miliónov eur. V prípade, že vezmeme do úvahy aj históriu konkrétnych vozidiel, majú nevyčísliteľnú hodnotu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 91

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio T1 poskytujú neuveriteľný akustický zážitok
Nasledujúci článokKIA K9 stojí za hriech. Má osemvalec a predávať sa bude aj v Európe