Domov Lifestyle BMW XM ako pick-up? Toto nie je žart…

BMW XM ako pick-up? Toto nie je žart…

BMW XM je iba druhým počinom divízie M, ktorý sa nezakladá na bežnom modeli od BMW. Okrem toho, že divízia M oslavuje 50 rokov od svojho vzniku, na svet sa postupne dostávajú rozličné fikcie a nápady vizuálov modelu XM. Pozrite sa spoločne s nami na pick-up. Páčil by sa vám?

BMX XM vyvolalo rozruch a názory naň sa rôznia. Na to sme si už v prípade nových modelov od bavorskej značky zvykli. Modelu XM sa však chytil aj známy grafik X-Tomi Design a prišiel s niečím, čo čakal iba málokto. Viete si predstaviť tento nový model divízie M ako pick-up? Takýto model má tie najlepšie proporcie zaujať. Či to bude v pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle necháme na vás.

Polarizuje názory

Polarizácia názorov na dizajn v automobilovom priemysle sa stala pre BMW veľmi obľúbenou. Ich nové modely buď milujete, alebo nenávidíte. Jedinečnou vzorkou je práve aj model BMW XM. Tento kúsok je divokým športovým SUV s hybridným pohonom. Ak sa naň zadívate, nejde zrovna o ten najkrajší model, aký BMW prinieslo na svetlo sveta. Aj napriek tomu, že titul krásy asi nezíska, zaujme. Čo sa však stane, ak sa z SUV stane pick-up?

Zdroj: X-Tomi Design/Facebook.com

X-Tomi Design sa pustil do „prerábky“ modelu XM a vznikol z neho luxusný pick-up. Predná časť vozidla sa absolútne nezmenila. Praktickx po B-stĺpik sa neudiali žiadne zmeny. Viacej dozadu však nezostal kameň na kameni. Priestor na zadných sedadlách nahradila úložná plocha pick-up modelu. Vďaka svojim veľkým proporciám by mal schopnosť uniesť aj poriadnu porciu vecí.

Najvýkonnejší pick-up ?

Treba pripomenúť, že BMW XM dostalo výkonný plug-in hybridný pohonný systém. Jeho základom je 4,4-litrový vidlicový osemvalec. S ním spolupracuje elektromotor, ktorý zaintegrovali do osemstupňovej automatickej prevodovky. Maximálny výkon tak smeruje k hranici 480 kW, respektíve 653 konských síl. Krútiaci moment tohto modelu sa zastaví na hodnote 800 Nm. Aby sme žiadne podstatné informácie nevynechali, sme vám dlžní ešte pohon všetkých kolies. Bol by to najvýkonnejší pick-up na trhu?

Celkový vzhľad vozidla pôsobí inak. Aj napriek tomu, že predná časť zostala úplne rovnaká. Úprimne povedané, dizajn nevyzerá úplne nerealisticky a predná časť pomerne svedčí modelu typu pick-up. Aký je váš názor? Páči sa vám model BMW XM vo svojom štandardnom prevedení, alebo by ste si ho vedeli predstaviť aj ako takýto utešený pick-up? 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBez emisií, ale s poriadnym zvukom. Koncept Alpine Alpenglow spaľuje vodík
Nasledujúci článokPolestar 3 je výkonným elektrickým SUV s dojazdom viac než 600 km