startstop

Mercedes-Benz S Maybach

Nedávno sme mali možnosť vidieť modernizáciu Mercedesu-Benz triedy S. Uvítali  sme  nový vzhľad, nové motory či špičkové systémy na palube.

Asi najvýraznejšia zmena je nová motorizácia z označením 400d a nová grafika svetiel. Ako zrejme všetci vedia, blíži sa autosalón v Ženeve. Ten sa vždy nesie v duchu mnoha noviniek, premiér a prekvapení.

Nebude tomu inak ani v prípade Mercedes-Benz S Maybach, ktorý má v Ženeve premiéru. Ten zaručuje veľmi vysokú mieru exkluzivity a individuality. Ako máme možnosť vidieť, úplne nová je maska chladiča inšpirovaná Mercedes-Maybach 6 kupé z roku 2016. Príplatkové dvojfarebné lakovanie, ktoré bude dostupné v deviatich rôznych prevedeniach podľa požiadaviek. A úplne nové farebné kombinácie materiálov v interiéri, armagnac brown/black a savanna beige/black. Zatiaľ sa všetko nesie v duchu klavírneho laku a konzervatívnych farieb. Počkajme si však na konkrétne konfigurácie. Predaj začne v apríli 2018. Dizajn dopĺňajú dvadsaťpalcové 16-lúčové disky. K dispozícii budú aj známe disky z Maybachu Cabriolet.

Vlajková loď bude dlhá 5462 mm, pričom rázvor je 3365 mm. Pre porovnanie, long verzia Mercedesu triedy S zaostáva v oboch disciplínach o 200 mm. Od uvedenia na trh pred viac ako tromi rokmi bolo predaných viac ako 25 000 modelov Mercedes-Maybach S. Kľúčové trhy sú Čína, USA a Rusko.

Exit mobile version