Domov Elektromobilita Hyundai oživí Pony Coupe v zaujímavom koncepte

Hyundai oživí Pony Coupe v zaujímavom koncepte

Budúci rok Hyundai oživí jedno zo svojich najvýznamnejších vozidiel od založenia značky v roku 1967. Model s názvom Pony Coupe vôbec prvýkrát predstavili priamo na autosalóne v talianskom Turíne v roku 1974. Jeho úloha bola jasná – propagovať Hyundai ako samostatného výrobcu. V priebehu roku 2023 chce Hyundai predstaviť znovuzrodený model v spolupráci s talianskym dizajnérskym domom GFG Style.

Model Pony Coupe vďaka spolupráci s dizajnérskym domom GFC Style znovu ožije. GFG založili Giorgetto a Fabrizio Giugiaro. Prvý z nich prevzal pôvodný projekt ešte ako začínajúci dizajnér. Napriek svojmu veku retro príťažlivosť modelu Pony Coupe ovplyvnila množstvo moderných kúskov značky Hyundai. To môžeme vidieť aj na štýle crossoveru Ioniq 5 a koncepte N Vision 74. Svojimi origami proporciami a geometrickými detailmi sa najviac približujú historicky dôležitému modelu zo sedemdesiatych rokov.

Pomôže to budúcnosti

Pôvodné predvádzacie vozidlo sa bohužiaľ nezachovalo. To znamená, že dizajnéri z GFG Style ho budú musieť reprodukovať od základov. Pravdepodobne sa stretneme s niektorými sympatickými úpravami ako prikývnutie na súčasné a budúce modely kórejskej značky. Partnerstvo by tiež mohlo neskôr podnietiť ďalšie projekty, čo by sa hodilo vzhľadom na nedávnu sériu pomerne dobrodružných a futuristických dizajnov Hyundai.

Kreatívny riaditeľ Hyundai Luc Donckerwolke o spolupráci povedal: „Sme absolútne nadšení, že môžeme privítať Giorgetta a Fabrizia v Soule pri tejto vzácnej príležitosti. Tešíme sa na spoluprácu s nimi a GFG Style na tomto výnimočnom a dôležitom dizajnovom projekte. Tento projekt má nielen historickú hodnotu, ale predstavuje aj medzikultúrnu výmenu, ktorá by mohla pripraviť cestu pre ďalšiu spoluprácu.“

Má poslanie niesť odkaz značky

Koncept Pony Coupe z roku 1974, ktorý je tak trochu stále rodiacim sa projektom, navrhli ako súčasť snahy Hyundai o sériovú výrobu vozidiel. Giorgetto Giugiaro vytvoril päť prototypov, aby si lepšie predstavil, ako by mohlo vyzerať produkčné auto Hyundai. Nikdy sa však ani jedno nedostalo do showroomov. Nedávna aktivita Hyundai, vrátane oznámenia znovuzrodenia Pony Coupe a konceptu N Vision 74, by mohla znamenať, že na obzore by mohlo byť plne elektrické kupé s dizajnovým odkazom minulosti.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDe Tomaso P900 je okruhová špecialita s motorom, ktorý ešte neexistuje
Nasledujúci článokDánska automobilka Zenvo sa lúči s modelom TSR-GT limitovanou edíciou