startstop

SEAT – Nové SUV ponesie meno Tarraco

Ďalší model, ktorý bude posilňovať segment SUV SEAT bude niesť názov Tarraco. Prvý krát si meno zvolili fanúšikovia verejným hlasovaním.

Priestranné SUV pod záštitou SEAT-u, ktoré môže mať až 7 sedadiel, si konečne našlo svoje meno. Konkrétne mu ho našli prívrženci značky. Tarraco je prvý názov modelu značky, ktoré sa vybralo vďaka verejnému hlasovaniu a v poradí 14. španielskym geografickým názvom použitým na pomenovanie automobilu. V podstate je to dnes už tradícia, pretože história sa viaže na model Ronda, ktorý bol už pred 36 rokmi pomenovaný podľa španielskeho mesta. SEAT-u sa zjavne táto symbolika zapáčila a tak sa zvyky zachovali dodnes, len im dodali trocha modernejšie prevedenie.

Iniciatíva #SEATseekingName bola nad očakávania úspešná. Na záverečnom hlasovaní sa zúčastnilo viac ako 146 tisíc fanúšikov značky, ktorý pochádzali zo 134 štátov a ako víťaza zvolili meno Tarraco. V prvej fáze bolo viac ako 10 tisíc rôznych návrhov, ako auto pokrstiť. Samozrejme, vybrali sa iba najschopnejšie možnosti, ktoré sa najviac priblížili k vyjadreniu duše a osobnosti auta.

Spolu súťažili o priazeň štyri hlavné návrhy, z ktorých si najviac podmanilo ľudské srdce Tarraco. Získalo 51 903 hlasov (35,52 %), druhá skončila Avila s počtom 41 993 hlasov (28,74 %), na treťom mieste sa umiestnila Aranda s 39 321 hlasmi (26,91 %) a posledný pľac obsadil Alboran s počtom 12 907 odovzdaných hlasov (8,83 %). Výsledky hlasovania prirodzene overila medzinárodná audítórska spoločnosť EY (Ernst & Young).

A čo znamená vlastne Tarraco? Kedysi v histórii Tarraco, dnes oficiálne Tarragona. V časoch Rímskej ríše v Hispánii tvorilo najstaršie rímske sídlo na Pyrenejskom polostrove. Toto stredomorské mesto má tak nádych kultúrneho aj architektonického bohatstva, zároveň však aj moderný flair – hodnoty, s ktorými sa stotožňuje SEAT a prenáša ich do svojich vozidiel.

Spolu od roku 1982 dostalo významné meno zo španielskej geografie už 12 modelov, ktorými sú Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea a dva najnovšie prírastky Ateca a Arona.

Nový SEAT Tarraco by sa mal dostať do predaja v priebehu roka 2018.

Exit mobile version