Domov Elektromobilita Nové „Céčko“ ako elektromobil, čo na to Mercedes?

Nové „Céčko“ ako elektromobil, čo na to Mercedes?

Mercedes chystá vcelku zaujímavý modelový vývoj. Má totiž prípad, v ktorom sa za dve generácie prejde z plnotučného osemvalca na plnohodnotný elektromobil. Presne toto hrozí modelu C63.

Mercedes a BMW, dvaja odvekí rivali. Každý z nich to vzal inou cestou. V prípade BMW M3 a M4 sa Bavori neboja zostať pri konvenčnom pohone. Oba tieto modely majú 3-litrový radový šesťvalec bez akejkoľvek elektrickej pomoci. Mercedes pre svoj model C63 našiel iné riešenie. Jeho 4-litrový vidlicový osemvalec s dvoma turbami nahradil 2-litrový štvorvalec s elektromotorom na zadnej náprave. Aby sme boli na poli konkurencie kompletní, Audi pre svoje modely RS4 a RS5 pravdepodobne ponechá 2,9-litrový šesťvalec. Nevyhne sa však elektrifikácii v podobe plug-in hybridného ústrojenstva.

Kone sú dôležité

Zástupcovia automobilky Mercedes už dávnejšie vyhlásili, že zákazníkov už viac nezaujíma počet valcov pod kapotou. Ide im hlavne o výkon a preto sa v Stuttgarte neboja takýchto zásadných zmien. Z pohľadu výkonu sa Mercedes skutočne posunul vpred. Kombinovaný výkon novej C63 S E Performance dosahuje až 680 konských síl. Predchádzajúcu generáciu modelu C63 S prekonáva takmer o 200 koní. To, či zákazníkov zaujíma skutočne výkon a nie počet valcov, ukážu až predajné čísla.

Budúca generácia by tak mala prísť úplne bez valcov. Znamená to, že obľúbený model C63 príde pravdepodobne už iba ako čistý elektromobil. Myslieť na nástupcu par mesiacov po premiére aktuálneho modelu asi nemá celkom zmysel. No samotní ľudia v Mercedese sa takémuto variantu elektrickej C63 pravdepodobne nebránia. Steffen Jastrow, vedúci inžinier oddelenia AMG ,totiž v rozhovore pre austrálsky denník Drive potvrdil, že Mercedes je výkonnému elektromobilu naklonený.

Trpezlivosť ruže prináša

Mercedes taktiež prehlásil, že aj po roku 2030 sa v určitých modeloch dočkáme osemvalcových motorov pod kapotou. Pôjde o tie najvyššie modely ako SUV GLS, trieda S a roadster SL. No väčšina nových Mercedesov v novej dekáde bude elektrických. Tomu sa nevyhne ani superluxusný Maybach. Na záver Steffen Jastrow dodal: „Počkajte si. Najskôr príde facelift a až potom nová generácia modelu C63.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPočet kusov Cupry Formentor VZ5 určených pre slovenský trh vzrástol. Koľko ich je ešte dostupných?
Nasledujúci článokTEST Dongfeng Glory 500 – dostupnejší ako Škoda, no vyrovná sa jej?