startstop

Strešný stan či bicykel – to všetko prináša Peugeot Rifter 4×4 Concept

Už sme skoro hore

Nástupca populárneho Peugeot Partner je už tu! No na marcovom autosalóne v Ženeve uvedú aj nový Peugeot Rifter 4×4 Concept!

Špecifické pneumatiky, strešný stan či vo vozidle umiestnený elektrický horský bicykel nie sú jedinými zaujímavými prvkami, ktoré konceptová verzia Peugeot Rifter 4×4 ponúka. My sa na tento model pozrieme bližšie.

Francúzskej automobilke sa podarilo vytvoriť všestranné a efektívne vozidlo s moderným a výrazným štýlom. Systém pohonu všetkých kolies zaručuje zdarné šoférovanie na štrku, v blate, snehu či kamenných cestách. Vývojárom tohto pohonu je spoločnosť Dangel, ktorá je dlhoročným partnerom značky. Svetlá výška vozidla je vyššia o 80 mm a prispieva tak k prekonaniu väčšiny cestných prekážok.

Šoféri konceptu Rifter určite ocenia aktívne ovládanú viskóznu spojku, ktorej uzávierka sa ovláda cez prepínač umiestnený na palubnej doske v dosahu ruky. Rifter 4×4 ponúka tri jazdné režimy. Režim 2RM znamená pohon predných kolies, v režime 4RM prenesie prevodovka v prípade straty trakcie energiu na zadné kolesá. Tretím režimom je blokovací režim Lock, ktorý uzamkne zadnú nápravu.

Špeciálna konceptová verzia Rifter 4×4 je predstavená v unikátnej sivej farbe zvýrazňujúcej robustný vzhľad vozidla. Čierna matná maska medzi mriežkou chladiča a kapotou chráni pred nežiaducimi poškodeniami. Tvorcovia tohto modelu sa s farbami vytrvalo pohrali. Medzi ich obľúbené farby patrí určite žltá, keďže je použitá pod hmlovými svetlami a žltý je taktiež nápis „Peugeot” i nápis „Rifter” na čiernej matnej kapote. Žlté vertikálne pásy s názvom modelu nájdeme aj na zadnej časti posuvných dverí.

Interiér si zachoval základnú palubnú dosku s konceptom i-Cockpit. Kožený volant je prešívaný žltou niťou a v rovnakom odtieni je na ňom vygravírovaný nápis Peugeot. Dizajn stredovej konzoly a dverí obohacujú prvky z masívneho hliníka.

Najväčšiu výnimočnosť však vozidlo skrýva vo svojej výbave, ktorá je naozaj pestrá a bohatá. Peugeot Rifter 4×4 Concept je totiž vybavený stanom Overland. Stačí ho rozvinúť z puzdra, ktoré sa nachádza na strešných nosičoch. Potom už len stačí pripevniť posuvný rebrík. Matrac je kompaktný a ľahko rozkladateľný. Po kvalitnom spánku a nabratí dostatočnej energie je vo vozidle pripravený horský bicykel Peugeot eM02 FS Powertube. Umiestnený je v zadnej časti vozidla na nosiči a upevnený na bajonetovom ťažnom zariadení.

Exit mobile version