Domov News Porsche venuje 1 milión eur na pomoc ľudom zasiahnutých zemetrasením

Porsche venuje 1 milión eur na pomoc ľudom zasiahnutých zemetrasením

Ak sa stane vo svete nešťastie, akému čelia obyvatelia Turecka a Sýrie, vždy sa nájdu spoločnosti, ktoré poskytnú postihnutým  ľudom finančnú pomoc. Rovnako to vníma aj automobilka Porsche.

Nemecká automobilka Porsche sa radí medzi najlepších výrobcov športových áut už niekoľko desaťročí. Dar vo výške jedného milióna eur poskytne prostredníctvom organizácie Aktion Deutschland Hilft. Automobilka taktiež vyzýva svojich zamestnancov, aby prispeli. Porsche potvrdilo, že okamžitá humanitárna pomoc pôjde do najviac postihnutých miest. Humanitárna pomoc bude zabezpečovať financovanie aktivít ako poskytovanie dočasného prístrešia, čistiace práce, prísun dostatočného počtu potravín a zabezpečenie zdravotníckeho materiálu pre pátracie skupiny.

Porsche tiež poprosilo svojich zamestnancov, aby sa nad touto skazou zamysleli a pomohli tak prispieť aspoň malou čiastkou preživším tejto obrovskej katastrofy. Urobiť tak môžu pomocou internej organizácie Porsche Hilft. Tá darované finančné prostriedky rozdelí a daruje štyrom humanitárnym organizáciám, ktoré deň-noc pracujú na mieste nešťastia.

„V myšlienkach sme s obeťami katastrofy a všetkými, ktorí prišli o členov rodiny, priateľov, živobytie, či strechu nad hlavou,“ povedal predseda predstavenstva Porsche AG, Oliver Blume. K ničivej katastrofe sa vyjadril aj Harald Buck, predseda podnikovej rady Porsche AG. „Som šokovaný zábermi, ktoré na sociálnych sieťach vidíme z Turecka a Sýrie. Veľa našich kolegov má v postihnutých oblastiach priateľov a rodiny. Snažíme sa poskytnúť maximálnu pomoc.“

Zemetrasenie zasiahlo postihnuté oblasti 6. februára 2023 o štvrtej hodine rannej. Väčšina obyvateľov vtedy spala. Prvá vlna zemetrasenia mala magnitúdu 7,8 Richterovej stupnice a po nej nasledovalo niekoľko desiatok menších otrasov. Hodinu po prvom otrase prišiel druhý veľký otras, ktorý mal hodnotu 7,7. Ten spôsobil oveľa väčšie škody a skomplikoval tak prácu záchranárom. Zatiaľ sa hovorí o vyše 25.000 obetiach.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Nissan Townstar Combi – dokáže nahradiť obľúbené MPV modely?
Nasledujúci článokMercedes oslavuje 22 miliónov áut vyrobených v Sindelfingene