Domov Lifestyle Slávny zraz fanúšikov GTI pri jazere Wörthersee dostal stopku

Slávny zraz fanúšikov GTI pri jazere Wörthersee dostal stopku

Legenda tuningových zrazov v blízkosti jazera Wörthersee končí. Dôvodom majú byť neprispôsobiví účastníci a udržateľnosť v regióne.

Ak sledujete tuningovú scénu, prípadne ste skalným fanúšikom koncernu Volkswagen, určite viete, že v blízkosti rakúskeho jazera Wörthersee sa dlhé roky konala tuningová párty, na ktorej aj samotný Volkswagen predstavil mnoho sériových vozidiel či konceptov. Tieto stretnutia sa v mestečku Maria Wörth konali pravidelne každý rok už od roku 1982. Účasť z počiatku tvorilo iba zopár desiatok nadšencov koncernových vozidiel. Počas éry trvania sa však zo zrazu stala modla európskej tuningovej scény. Od roku 2006 udalosť GTI Treffen, teda zraz pri Wörthersee, podporuje aj samotný Volkswagen.

Na sociálnych sieťach už počas víkendu bolo naozaj rušno, pretože väčšina ľudí smútila za týmto eventom. Zraz pri Wörthersee dokázal prilákať aj vyše 200.000 návštevníkov. Nemôžu sa, samozrejme, všetci hádzať do jedného vreca. Niektorí svoje správanie dokázali ukočírovať, no ako to na takýchto veľkých podujatiach býva, našlo sa zopár jedincov, ktorí mali v láske pravidlá porušovať a nerešpektovať stanovené pravidlá. Na samotnú akciu sa ľudia začínali zhromažďovať už 2 týždne pred jej začiatkom. Túto akciu si uvedomoval aj samotný kraj, takže ceny ubytovaní a služieb išli v tomto čase, pochopiteľne, hore.

Neúnosne vysoká návštevnosť

Nebolo to však iba o cenách, ale aj o samotnej udržateľnosti regiónu. Aj keď vám niekoľko tisíc ľudí dokáže pekne napratať okresnú kasičku, 200.000 ľudí v priebehu jedného mesiaca je naozaj veľa. To negatívne cítili aj obyvatelia mestečka. Okrem iného bolo GTI Treffen aj skvelou udalosťou pre mladých študentov, ktorých si vybrala nemecká automobilka Volkswagen a svetu tak prezentovala ich koncepty, ktoré mali potenciál.

K samotnému ukončeniu zrazu sa vyjadril starosta obce Maria Wörth, Markus Perdacher, nasledobe: „Obec Maria Wörth je už dlhodobo dejiskom stretnutia nadšencov vozidiel s dodatkom GTI. História tohto podujatia bude už navždy spojená so štvrťou Reifnitz a priniesla toho mnoho, nie iba po ekonomickej stránke ale aj po tej osobnostnej. Masívny nárast účastníkov v posledných rokoch ukázal, kde sa nachádzajú naše kapacitné limity. Dopad na klimatické podmienky a ochrana ekosystému má za následok, že budúce zrazy sa budú musieť konať na iných miestach. Chceme určite pokračovať v návrhoch hľadania riešení, aby sa zrazy takéhoto formátu mohli ďalej u nás konať, no musíme zvážiť aj sociálne, ekologické aj ekonomické aspekty udržateľnosti.

The Last Worthersee - 2022

Organizátorov Treffen GTI tak čaká neľahká úloha, a to nájsť čo najlepšiu náhradu za ikonické jazero Wörthersee s minimálnym dopadom na životné prostredie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtuningblog.eu
Predchádzajúci článokTEST Kia Sportage 1.6 T-GDI PHEV – v meste bez kompromisov
Nasledujúci článokSoul ruší parkovacie miesta pre ženy. Vznikli, aby ich…