Domov News Kia poodhalila exteriér EV9

Kia poodhalila exteriér EV9

Kia dnes predstavila súbor videoklipov, ktorými má upútať na očakávaný model EV9. Nová vlajková loď má urýchliť transformáciu spoločnosti na poskytovateľa trvalo udržateľných riešení mobility v ére elektrifikácie.

„Koncept Kia EV9 je pre nás ďalším dôležitým medzníkom na úžasnej ceste vynovenej značky Kia. Po objasnení našich zámerov stať sa globálnym lídrom v riešeniach udržateľnej mobility, sme museli starostlivo posúdiť, akým spôsobom ovplyvní blízka až strednodobá budúcnosť všetky typy našich vozidiel a modelov. Ich súčasťou sú aj SUV,“ povedal Karim Habib, hlavný viceprezident a vedúci globálneho dizajnového centra Kia.

https://youtu.be/J04RlAHFh2g

Čo už o EV9 vieme?

Koncept EV9 sa inšpiroval dizajnovým pilierom „Odvážne pre prírodu“ a stelesňuje dobrodružnú, spoločenskú a rekreačnú formu s drsným a vzpriameným vzhľadom. Zvonku takéto proporcie pomáhajú vytvoriť pôdorys SUV s tromi radmi sedadiel, čo znamená, že vozidlo má mimoriadne schopnosti, praktické vlastnosti a je pripravené na akciu. Tieto proporcie – spolu s rozmermi 4 930 mm na dĺžku, 2 055 mm na šírku, 1 790 mm na výšku a rázvor 3 100 mm – prispievajú k tomu, že koncept EV9 má esteticky vzácny, pritom vizuálne úžasný vzhľad podobný štvoruholníku. Strojom opracované 22-palcové disky kolies ešte viac dokresľujú geometrický vzhľad a robustný charakter. Trojuholníkový aerodynamický dizajn reguluje prúdenie vzduchu okolo kolesa a vizuálne kontrastuje s kruhovým tvarom kolesa, aby plne vyjadril filozofiu Zjednotené protiklady, pričom každý prvok je v harmonickej rovnováhe.

Kia EV9

Veľkorysá obývačka na kolesách

Na pozadí pohody, dobrého pocitu a pozornosti bol koncept EV9 starostlivo navrhnutý tak, aby si vodič aj cestujúci užili počas jazdy prepracovaný vnútorný priestor. Interiér konceptu EV9 odráža dizajn exteriéru a taktiež ho výrazne ovplyvnila dizajnová filozofia „Odvážne pre prírodu“ podľa princípu Zjednotené protiklady. Vo vnútri tohto čisto elektrického SUV sú dizajnové elementy, ktoré spájajú vlastnosti prírody do čarovného salónika prvej triedy. Interaktívny 27-palcový ultraširoký displej v koncepte EV9 spája skutočný svet s virtuálnym. Zároveň slúži ako riadiace centrum pre všetky požiadavky vodiča a spolujazdca, vrátane funkcií médií, klimatizácie a komfortu.

Kia EV9

Režimy Active, Pause a Enjoy

V interiéri konceptu EV9 možno počas ubiehajúcej cesty skúmať nové perspektívy. V tomto ohľade toto čisto elektrické SUV ponúka tri pokročilé interiérové režimy, ktoré zachytávajú rôzne situácie na ceste a požiadavky. Režim Active sa využíva počas jazdy, aby si vodič aj cestujúci užili optimálny zážitok z jazdy v tomto čisto elektrickom SUV. Dva ďalšie režimy sa využívajú, keď koncept EV9 stojí. V režime Pause sa priestor v interiéri upraví tak, aby sa viac podobal prvotriednemu salóniku. Cestujúci budú mať možnosť vzájomnej, priamej interakcie a zároveň si užijú svetlo prúdiace priamo dovnútra cez širokú panoramatickú strechu. V tomto režime sa sedadlá presunú, aby boli cestujúci v prvom a treťom rade otočení tvárou k sebe. Sedadlá v druhom rade sa sklopia do funkcie stolíka, čím sa dovŕši usporiadanie prvotriedneho salónika.

Chceme to aj do sériovej podoby

Druhým stacionárnym režimom je režim Enjoy. Tu sa interiér otvorí do priestoru počas prestávky využitím funkcie otočenej konfigurácie s tromi radmi sedadiel. V tomto režime sa otvoria dvere batožinového priestoru, aby všetci cestujúci mali možnosť precítiť vonkajšie prostredie, pozerať sa pred seba a za vozidlo, pričom môžu stále zostať pohodlne usadení vo vnútri tohto čisto elektrického SUV. Predpoklad, že sa táto funkcia prenesie do sériovej podoby je však nízka.

Kia EV9

Tak kedy ho uvidíme?

Názov, EV9, pochádza z nomenklatúry EV značky Kia, ktorá spája predponu „EV“ (elektrické vozidlo) s číslom „9“ (deväť). Toto číslové označenie predstavuje segment modelu v rade elektrických vozidiel Kia. Rovnako ako Kia EV6, aj Kia EV9 je postavená na špeciálnej batériovej platforme elektromobilov Electric Global Modular Platform (E-GMP). Kia úplne odhalí dizajn exteriéru aj interiéru v polovici marca a kompletné informácie o vozidle sa zverejnia počas svetovej premiéry modelu Kia EV9 koncom marca.

Kia EV9

The Kia EV9 Teaser | Lights

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPozor na nedokonalosti modernej techniky. Tieto rady vám môžu ušetriť tisíce eur
Nasledujúci článokAKTUALIZOVANÉ: brutálne video, neovládateľná Tesla rozmetala všetko, čo jej stálo v ceste