Domov News Nové BMW radu 5 bude dostupné aj ako plne elektrický model M...

Nové BMW radu 5 bude dostupné aj ako plne elektrický model M Performance

V októbri sa predstaví ôsma generácia BMW radu 5. Oliver Zipse, predseda predstavenstva BMW AG, na výročnej konferencii spoločnosti BMW Group 2023 oznámil, že limuzína BMW radu 5 bude dostupná aj v plne elektrickej verzii BMW M Performance.

BMW zároveň zverejnilo prvú fotografiu, na ktorej je novinka zahalená pod plachtou. BMW tvrdí, že dizajn aj vlastnosti nového sedanu budú ešte dynamickejšie, no zároveň ponúkne ešte viac pohodlia. Automobil bude obsahovať operačný systém BMW Operating System 8.5 so zakriveným displejom BMW Curved Display a digitálnymi službami. Už dlhšie je známe, že BMW bude vozidlo predávať aj v čisto elektrickej verzii i5.

Vďaka flexibilnej architektúre pohonu bude BMW radu 5 dostupné nielen s plne elektrickými a plug-in hybridnými pohonmi, ale aj s úspornými benzínovými a naftovými motormi so 48 V mild hybridnou technológiou.

Plne elektrický model BMW i4 M50 ukazuje, ako automobilka BMW spája dynamický výkon a elektrickú mobilitu a toto spojenie privádza do dokonalosti,“ povedal na konferencii Zipse. „V roku 2022 to bol celosvetovo najpredávanejší model divízie BMW M. Súčasťou ponuky novej produktovej rodiny BMW radu 5 Sedan bude preto aj plne elektrická výkonná verzia od divízie BMW M GmbH.

Elektrina aj do kombíka Touring

Zipse prezradil, že k zvyčajnej ponuke motorov pre BMW radu 5 Touring pribudne aj nová verzia. „BMW radu 5 Touring je veľmi populárne najmä v Európe,“ poznamenal. „Od jari 2024 bude k dispozícii aj v plne elektrickej verzii, čo nám v tomto segmente vytvára skutočne jedinečný predajný argument.

Nové BMW radu 5 Sedan sa bude vyrábať výhradne v závode Dingolfing. Závod v Dolnom Bavorsku je najväčším výrobným závodom spoločnosti v Európe. Výroba nového modelu BMW radu 5 sa začne v roku, v ktorom si závod pripomína 50 rokov od začiatku výroby modelov značky BMW. Vozidlá automobilky schádzajú z výrobných liniek v Dingolfingu od roku 1973, pričom jej súčasné portfólio zahŕňa modely BMW radu 7 a radu 8, ako aj plne elektrický model BMW iX. Závod je tiež domovom špecializovaného centra spoločnosti pre výrobu elektrických pohonných systémov, medzi ktorého úlohy patrí výroba elektromotorov a vysokonapäťových batérií pre nadchádzajúci model BMW i5.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes odhalil druhú generáciu GLC Coupe
Nasledujúci článokNový Outlander sa nakoniec v Európe objaví