Domov News MINI Clubman Final Edition – posledná výzva osedlať šesťdverové auto

MINI Clubman Final Edition – posledná výzva osedlať šesťdverové auto

Všetci extroverti dychčiaci po odlíšení od mainstreamu alebo len fanúšikovia unikátnej koncepcie karosérie a delených dverí batožinového priestoru, majú poslednú možnosť kúpiť si aktuálnu generáciu MINI Clubman v limitovanej edícii Final Edition.

Prvý Clubman sa predstavil v roku 1969. A Final Edition bude prísne limitovaný práve na 1969 kusov. Dizajnér originálneho Clubmanu Roy Haynes vtedy vyjadril jasné posolstvo. „Odstránili sme dojem, že funkčné veci musia byť iba škaredé.“ Štýlovka spôsobila v rokoch 1969 až 1981 svojimi charakteristickými delenými zadnými dverami senzáciu. Model Mini Clubman si vtedy podmanil automobilový trh ako kombi s dlhým rázvorom a predĺženou karosériou typu shooting brake.

MINI Clubman Final Edition

Nová generácia z roku 2007 predstavila MINI Clubman s modernou interpretáciu klasickej koncepcie. Na prístup na zadné sedadlá slúžili len jedny dvere na pravej strane vozidla, ktoré sa otvárali smerom dozadu. S treťou generáciou modelu z roku 2015 sa Clubman zväčšil na 4,25 metra a stal sa priestrannejším a pohodlnejším vďaka dlhšiemu rázvoru a dvom plnohodnotným zadným bočným dverám.

MINI Clubman Final Edition

Spolu s unikátnymi delenými zadnými dverami zostáva MINI Clubman doteraz jedným z najuniverzálnejších modelov značky MINI. Batožinového priestor aktuálne pojme až 1 250 litrov nákladu.

Vyberajte motory aj farby

Final Edition sa predstavuje v prakticky všetkých motorových verziách. V rámci špeciálnej edície je k dispozícii vo farbách biela Nanuq White, čierna Enigmatic Black a strieborná Melting Silver. Limitovaná edícia s detailmi v medenej farbe Shimmer Copper odkazuje na históriu dizajnu tohto automobilu. Plaketa s poradovým číslom vozidla sa nachádza na boku C-stĺpika.

MINI Clubman Final Edition

V kabíne nájdeme napríklad prahové lišty s nápisom Final Edition, rovnako tak sa toto označenie nachádza aj na spodnom ramene kožou obšitého volantu. Kožené športové sedadlá MINI Yours s nastaviteľnou opierkou stehien a všitým odznakom sú vyhotovené v hnedej farbe Dark Maroon. Štýlovo ich dopĺňa vložka z látky Piquet antracitovej farby a modré kontrastné prešívanie.

MINI Clubman Final Edition

V kokpite ako prvé upúta tmavé obloženie palubnej dosky na stredovom prístrojovom paneli orámované ozdobnými lištami v matnej trblietavej zelenej farbe Sage Green Dark a v medenej farbe Shimmer Copper vytvorenej špeciálne pre túto edíciu. Exkluzivitu modelu MINI Clubman Final Edition pripomína plaketa na obložení na strane spolujazdca, na koberčekoch a grafický nápis zdobí aj kryt kľúča k automobilu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Volkswagen ID.5 – čo má spoločné so Subaru?
Nasledujúci článokJarná starostlivosť o auto. Na čo by ste nemali zabudnúť?