Domov News Ford E-Transit Courier odvezie dve europalety a nedá šancu zlodejom

Ford E-Transit Courier odvezie dve europalety a nedá šancu zlodejom

Divízia Ford Pro predstavuje model E-Transit Courier, čisto elektrické úžitkové vozidlo určené pre záujemcov o kompaktné dodávky.

Ford E-Transit Courier rozširuje modelový rad elektrifikovaných dodávkových vozidiel od divízie Ford Pro. Prináša plne integrovaný softvér a pripojené služby platformy Ford Pro, čím ešte viac podporuje efektívnu prevádzku. Ford E-Transit Courier tak má flexibilnejší nákladový priestor, ktorý má v porovnaní s predchádzajúcim modelom o 25 % väčší objem, a okrem toho aj zdokonalené funkcie, vrátane väčšieho užitočného zaťaženia a priestoru na prevoz dvoch europaliet.

Ford E-Transit Courier

Vďaka elektrickému výkonu bez kompromisov, vyššej nosnosti a podpore plne pripojených služieb, sa E-Transit Courier posúva vo svojom segmente o úroveň vyššie“, povedal Hans Schep, generálny riaditeľ divízie Ford Pro v Európe. „A vďaka dlhodobému vedúcemu postaveniu divízie Ford Pro máme bezkonkurenčný prehľad o potrebách zákazníkov. Znamená to, že im dokážeme pomôcť dosiahnuť vysokú produktivitu pri prevádzke kompaktných dodávok s lepšou konektivitou a možnosťami než kedykoľvek predtým.

Ford E-Transit Courier

Nabíjanie s výkonom 100 kW

Elektromotor disponuje výkonom 100 kW (136 koní) a disponuje funkciou ovládania jazdy jedným pedálom. Maximálna rýchlosť vozidla je 145 km/h. Podrobnejšie informácie automobilka zatiaľ nezverejnila. Divízia Ford Pro očakáva, že model E-Transit Courier si obľúbia zákazníci, ktorí plánujú nabíjať doma. Nabíjanie možno naplánovať pomocou dotykovej obrazovky vo vozidle alebo softvéru na nabíjanie v sklade, a využiť tak lacnejšiu nočnú energiu.

Vozidlo podporuje nabíjanie na verejných staniciach a ponúka možnosť rýchleho jednosmerného nabíjania s výkonom do 100 kW. To znamená, že systém za 10 minút doplní energiu na 87 km a nabitie z 10 na 80 % bude trvať menej ako 35 minút.

Ford E-Transit Courier

Uvezie 700 kilogramov

Ford E-Transit Courier má karosériu s novou konštrukciou, ktorá prináša lepšie parametre vo všetkých smeroch. Šírka medzi podbehmi zadných kolies je 1 220 mm, vďaka čomu dokáže táto kompaktná dodávka po prvý raz odviezť dve europalety. Celkový objem nákladového priestoru je teraz 2,9 m, čo je v porovnaní s predchádzajúcim modelom o 25 % viac. Túto hodnotu možno ešte zvýšiť pomocou nového otvoru v deliacej priečke, takže zákazníci môžu prevážať dlhé predmety, napríklad dosky alebo rúry s dĺžkou viac ako 2 600 mm. Maximálne užitočné zaťaženie pre čisto elektrický model je 700 kg, maximálna nosnosť ťažného zariadenia je 750 kg.

Ford E-Transit Courier

Praktické riešenia

Novinka ponúka mimoriadne komplexnú štandardnú výbavu vrátane „splošteného“ volantu, ktorý rozširuje priestor pre nohy a vylepšuje výhľad vodiča. Okrem toho je súčasťou výbavy aj možnosť radenia na stĺpiku, štartovacie tlačidlo a elektronické ovládanie parkovacej brzdy, aby sa zväčšil prispôsobiteľný úložný priestor. Všetky informácie sa zobrazujú na 12-palcovom digitálnom prístrojovom štíte a 12-palcovpm stredovom dotykovom displeji s najnovším systémom Ford SYNC 4. Balík Office Pack obsahuje sklápateľný pracovný stolík s osvetlením, vďaka čomu bude práca s notebookom, vypĺňanie dokumentov alebo prestávka v kabíne jednoduchšia a pohodlnejšia.

Každý Ford E-Transit Courier bude štandardne vybavený zabudovaným modemom umožňujúcim neustále pripojenie k ekosystému Ford Pro. Bezdrôtové aktualizácie softvéru zase môžu v budúcnosti vylepšiť schopnosti vozidla bez toho, aby bola nutná návšteva v servise.

Vyššia bezpečnosť a nižšie prevádzkové náklady

Divízia Ford Pro spojila sily s expertmi na bezpečnosť vozidiel z firmy TVL. Pre E-Transit Courier ponúkajú balíky zámkov namontované už vo výrobe, aby sa zlepšilo zabezpečenie vozidla bez časových strát a dodatočných nákladov spojených s riešeniami od tretích výrobcov. Súčasťou týchto balíkov sú sekundárne pákové zámky, ktoré pomáhajú predchádzať krádežiam, kedy útočníci dvere jednoducho ohnú a vypáčia, ako aj funkcia automatického zamykania posuvných bočných dverí, aby vodič ušetril čas pri každom zastavení.

Servisná sieť Ford Pro Service očakáva, že náklady týkajúce sa neplánovanej údržby modelu E-Transit Courier budú minimálne o 35 % nižšie ako v prípade modelov s naftovým motorom.

Ford E-Transit Courier

Modularita nákladového priestoru

Súčasťou štandardnej výbavy je 44-litrový predný batožinový priestor, ideálny na uloženie malých predmetov, napríklad nabíjacích káblov a lekárničky. Oceľová deliaca priečka s plnou výškou je súčasťou štandardu pre všetky modely dodávok s oddeľovacím panelom. Okienko chránené sieťkou a otvor v deliacej priečke sú súčasťou voliteľnej výbavy. Zákazníci sa môžu rozhodnúť aj pre koľajnice na upevnenie nákladu namontované v strednej výške, ktoré pomôžu so zaistením väčších predmetov.

Benzínové a naftové modely Transit Courier ponúkajú štandardné užitočné zaťaženie do 678 kg. K dispozícii je aj verzia s vysokým užitočným zaťažením, pričom v tomto prípade sa maximálne celkové užitočné zaťaženie zvýšilo na 845 kg. Maximálna hmotnosť prívesu je 1 100 kg pre naftové a 1 000 kg pre benzínové modely. Zákazníci, ktorí vyžadujú maximálny nákladový priestor a prevádzkovú flexibilitu, si môžu objednať aj model double-cab-in-van s trojmiestnou zadnou lavicou a sklápateľnou deliacou priečkou. Rozmery nákladového priestoru sú rovnaké pre všetky verzie pohonných jednotiek určených pre Transit Courier.

Na cestách v závere roka

Nový Ford E-Transit Courier bude mať verejnú premiéru na výstave úžitkových vozidiel v Birminghame od 18. do 20. apríla. Začiatok výroby je naplánovaný na rok 2024. Zákazníci si budú môcť objednať modely Transit Courier aj s benzínovými a naftovými motormi a to od leta 2023, pričom dodanie prvým zákazníkom sa uskutoční koncom roka.

Všetky modely sa budú vyrábať v továrni Ford Otosan v rumunskej Craiove, kde sa vyrábajú aj modely Transit Custom a E-Transit. Ford Otosan je najväčším európskym výrobcom úžitkových vozidiel. Ročná produkcia tu do roku 2025 prekročí 900 000 kusov.

Porovnanie s predchádzajúcou generáciou
Maximálne zaťaženie Predchádzajúci model E-Transit Courier Zvýšenie
Dĺžka na úrovni podlahy (mm) 1 621 1 803 (2 661 cez otvor v deliacej priečke) 182 (1 040 cez otvor v deliacej priečke)
Šírka medzi podbehmi kolies (mm) 1 012 1 220 208
Maximálna výška (mm) 1 244 1 253 9
Objem (m3, SAE) 2,3 2,9 0,6
Celková nosnosť (kg)2 582 700 118

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokViaRest je nová aplikácia informujúca o službách na diaľničných odpočívadlách
Nasledujúci článokHyundai IONIQ 6 je Svetovým autom roka 2023