Domov News Force Citiline je 10-miestne SUV s bubnovými brzdami a výkonom 90 koní

Force Citiline je 10-miestne SUV s bubnovými brzdami a výkonom 90 koní

Automobil je určený pre indický trh. Mnohým vizuálne pripomína Mercedes triedy G. Spojenie s Mercedesom však nie je úplne mimo.

Force Motors so sídlom v Pune je indická automobilka založená v roku 1958 ako Bajaj Tempo Motors. V roku 2005 prešla potom na súčasný názov. Špecializuje sa najmä na úžitkové vozidlá. Pre rok 2023 predstavuje novinku Citiline. Ide v podstate o model Trax Cruiser s inou palubnou doskou a všetkými sedadlami smerujúcimi dopredu Trax Cruiser je totižto automobil schopný uviezť až 13 ľudí.

Force Citiline
Diesel od Mercedesu

Force Citiline má 10 miest na sedenie usporiadaných do konfigurácie 2+3+2+3. Z bočného profilu naozaj pripomína Mercedes triedy G. Keď už hovoríme o trojcípej hviezde, pod kapotou je naftový motor požičaný od tejto prémiovej značky. Štvorvalec s objemom 2,6-litra dosahuje najvyšší výkon 90 koní pri 3 200 ot./min a krútiaci moment 250 Nm od 1 400 ot./min. Motor spolupracuje s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Rovnako ako Géčko má aj Force Citiline podvozok s rebrinovým rámom.

Automobilka neprezentuje Citiline ako SUV, ale skôr ako MUV (Multi-Utility Vehicle), ktoré stiera hranice medzi SUV a dodávkou. Používa predné dvojité lichobežníkové zavesenie v kombinácii s listovými pružinami vzadu. Na všetkých 15-palcových kolesách s pneumatikami 215/75 sa nachádzajú bubnové brzdy. Model Force Citiline je dlhý 5120 mm, široký 1818 mm, vysoký 2027 mm. Rázvor osí kolies je dlhý 3050 mm.

Force Citiline

Skromná výbava

Dizajn interiéru uviazol v minulosti a vozidlo síce odvezie až 10 cestujúcich, tí sa však budú musieť pravdepodobne priestorovo uskromniť. Prístup do tretieho a štvrtého radu je uľahčený zdvihnutím sedadiel v druhom rade. Vo všetkých radoch sa nachádzajú samostatné výduchy klimatizácie, ktoré sú počas hurúcich dní v Indii nevyhnutné. Výbava je skromná, okrem klímy má vozidlo elektricky ovládané okná, centrálne zamykanie, ABS, EBD a sklápateľné sedadlá v poslednom rade. Napríklad také rádio sa vo výbave nenachádza. Cena je v prepočte stanovená na 19 000 dolárov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.7 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto nie je 1. apríl, BYD Yangwang U9 dokáže skákať a jazdiť po troch kolesách
Nasledujúci článokBMW XM Label Red je najsilnejšie sériové BMW v dejinách