Domov News Občasné dlhé cesty s elektromobilom? Žiadne nabíjanie, Kia má riešenie

Občasné dlhé cesty s elektromobilom? Žiadne nabíjanie, Kia má riešenie

Súčasné elektromobily už bez väčších problémov aj v nepriaznivých poveternostných podmienkach prejdú 350 až 400 kilometrov. Kto má strach z nepravidelných dlhých trás, počas ktorých by musel viackrát stáť a dobíjať batériu, pre toho môže byť riešením napríklad nová aplikácia slúžiaca na krátkodobý prenájom áut.

Kia prináša Wible Drive, novú službu s aplikáciou na prenájom auta v sieti predajcov Kia pre súkromných aj firemných zákazníkov od 1 dňa až do 1 roka. Nová služba prináša pre zákazníkov flexibilné riešenia mobility. Názov Wible je zložený zo slov „Widely” a „Accessible”, čo v preklade do slovenčiny znamená široko dostupný. Táto služba bola spustená v Kórei už v roku 2017 a postupne sa dostáva na ostatné trhy aj v rámci EÚ.

Nové autá priamo od predajcu

Služba Wible Drive prináša riešenie pre naplnenie krátkodobých či strednodobých potrieb mobility zákazníkov. Je vhodná pre ľudí, ktorí hľadajú prenájom väčšieho auta na rodinnú dovolenku, pre záujemcov o kúpu vozidiel značky Kia, ktorí si chcú pred kúpou vyskúšať jazdu na elektromobile, alebo malé či stredné firmy, ktoré potrebujú prenajať vozidlá pre svojich zamestnancov. Takisto môže slúžiť aj majiteľom elektromobilov, ktorý narýchlo potrebujú absolvovať nejakú stovky až tisíce kilometrov dlhú trasu.

Wible Drive je zárukou prenájmu vozidiel značky Kia pochádzajúcich priamo od predajcu. Majú teda 100 % technický stav kontrolovaný autorizovaným servisom. Nie sú staršie ako 8 mesiacov a majú zaručene nízky nájazd kilometrov. Navyše, vozidlá sú vybavené radom technológií aktívnej bezpečnosti, ktoré zákazníkom asistujú pri bezpečnom cestovaní.

Wible Drive

Rezervácie cez aplikáciu

Služba Wible Drive je prístupná prostredníctvom aplikácie pre smartfóny, alebo priamo u predajcov Kia. Aplikácia Wible Drive je k dispozícii na stiahnutie na Google Play aj na App Store. Prenájom auta je prostredníctvom mobilnej aplikácie jednoduchý a rýchly. Po vytvorení účtu v aplikácii si zákazník vyberie predajcu a rezervuje si termín nájmu. Následne si vyberie model Kia a zaplatí nájom priamo cez aplikáciu. Do jednej hodiny si môže zákazník prebrať u zvoleného predajcu svoje vozidlo. Rezervácia vozidla je možná aj offline, a to návštevou predajcu alebo telefonicky.

Služba Wible Drive je atraktívna aj pre predajcov Kia, pretože predstavuje dodatočný tok príjmov prostredníctvom prenájmu a pomáha s prechodom značky Kia na poskytovateľa služieb mobility. Platforma Wible Drive FMS (Fleet Management System) umožňuje predajcom okrem iného riadiť prevádzku prenájmu vrátane správy rezervácií, nastavenia poplatkov za prenájom či zoznamu vozidiel, príslušenstva a doplnkových služieb v online prostredí.

Do programu Wible Drive je na Slovensku zatiaľ zapojených 15 predajcov Kia. Do konca roka plánuje Kia zapojiť ďalších 10. Služba však funguje už v týchto mestách: Bratislava, Košice, Prešov, Žilina, Banská Bystrica, Nitra, Zvolen, Poprad a Martin.

Wible Drive

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMazda 3 dostane facelift, zmeny sa udejú v interiéri
Nasledujúci článokTEST Nissan X-Trail 4×4 – neuveríte, čo je pod kapotou