Domov News Lincoln Nautilus cieli na mladých, má obrazovku väčšiu než 5-ročné dieťa

Lincoln Nautilus cieli na mladých, má obrazovku väčšiu než 5-ročné dieťa

Lincoln Nautilus bol navrhnutý a skonštruovaný pre mladších zákazníkov značky a ponúkne im široké možnosti v oblastiach technológií, dizajnu a konektivity, čím značku posúva do dynamickejšieho digitálneho priestoru.

Prepracovaná kabína obsahuje nové ambientné osvetlenie spolu s krištáľovými detailmi zachytávajúcimi esenciu pohľadu na slnko odrážajúce sa na vode ako sú napríklad prepínače na prístrojovej doske či trblietavý ovládač hlasitosti audia. Lincoln Nautilus využíva podobnú koncepciu ako u nás poznáme v prípade modelov značky Peugeot. Vodič na prístrojový panel nepozerá skrz volant, ale ponad neho. Automobil tak nepotrebuje head-up displej. Na rozdiel od Peugeotu však obrazovka plynulo pokračuje skrz celú šírku palubnej dosky až do zorného poľa spolujazdca. Údaje na nej zobrazované sú plne prispôsobiteľné. Aby tých displejov nebolo málo, na palubnej doske sa týči ďalšia obrazovka, prostredníctvom ktorej sa ovládajú aj možnosti zobrazovania na širokouhlej obrazovke, ktorej uhlopriečka je dlhá až 48 palcov.

28 reproduktorov

Zmyslové zážitky z jazdy sú ďalej stimulované rôznymi náladovými režimami upravujúcimi ambientné osvetlenie, polohou sedadiel, masážnymi funkciami či špeciálnymi animáciami na obrazovkách. V stredovej lakťovej opierke sa nachádzajú tri rôzne vône, ktoré môžu byť uvoľňované do interiéru. Samozrejmosťou je konektivita Android Auto a Apple CarPlay, 5G internetové pripojenie či hlasový asistent Alexa. Špecialitou výbavy 28-reproduktorový audiosystém Revel Ultima s priestorovým zvukom či predné sedadlá nastaviteľné v 24 smeroch.

Autonómna jazda na diaľnici

Systém asistovanej jazdy na diaľnici BlueCruise umožňuje Nautilusu vykonať zmenu jazdného pruhu bez použitia rúk, keď o to vodič požiada aktivovaním smerových svetiel. Po aktivovaní systému vodič nemusí držať volant. Systém udržiava automaticky vozidlo v strede jazdného pruhu. V prípade, ak predbieha väčšie vozidlo, ako napríklad kamión, jemne vybočí k okraju jazdného pruhu smerom od tohto vozidla. Systémom BlueCruise je v Severnej Amerike aktuálne vybavených približne 190 tisíc vozidiel značiek Ford a Lincoln. Vodiči s touto technológiou precestovali už vyše 64 miliónov km.

Nový Nautilus ponúkne zákazníkom na výber z dvoch pohonných jednotiek. Štandardom je 2-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 250 koní a krútiacim momentom 310 Nm spojený s 8-stupňovým automatom prenášajúcim silu motora na všetky štyri kolesá. Hybridný pohonný systém pozostávajúci z rovnakého benzínového motora a elektromotora má kombinovaný výkon 310 koní a bezstupňovú automatickú prevodovku. Lincoln Nautilus disponuje adaptívnym odpružením so senzormi, ktoré neustále monitorujú pohyb vozidla, pohyb karosérie, riadenie, akceleráciu a brzdenie. Vodič si môže vybrať jeden z piatich režimov jazdy. Prvé vozidlá sa na cestách objavia začiatkom budúceho roka.

Higher State | 2024 Lincoln Nautilus

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPolestar 4 má 544 koní, ale kam zmizlo zadné okno?
Nasledujúci článokNorma Euro 7 potrebuje podľa koncernu VW odklad