Domov News Alfa Romeo predstavuje modely „100 Anniversario“

Alfa Romeo predstavuje modely „100 Anniversario“

Alfa Romeo iba nedávno aktualizovala modely Giulia a Stelvio. Hneď na to sa však v Taliansku rozhodli odhaliť vlajkové modely so štvorlístkom s označením Quadrifoglio. Tieto modely budú dostupné v tejto špeciálnej podobe ako oslava 100. výročia motoršportu.

Rovnako ako štandardné modely, aj nové modely Quadrifoglio majú tu a tam niekoľko technologických inovácií. Obsahujú aj výraznejšie mechanické zmeny, ktoré by mali vylepšiť už tak skvelý balík, ktoré ponúkajú v základe. A na oslavu 100. výročia spojenia značky Alfa Romeo a motoršportu prichádzajú modely z edície 100 Anniversario.

Vyšší výkon a lepší diferenciál

Zaujímavé zmeny začínajú miernym zvýšením výkonu 2,9-litrového motora V6 s dvoma turbodúchadlami. Ich výkon sa zvýšil z 503 na 512 koní, ku ktorým sa pridal rovnaký krútiaci moment 600 Nm medzi 2 500 a 5 000 ot./min. Giulia aj Stelvio majú prenášaný výkon cez osemstupňovú automatickú prevodovku s meničom krútiaceho momentu. K tomu môžete pripočítať aj nový, čisto mechanický samosvorný diferenciál. V prípade Giulie je poháňaná zadná náprava, Stelvio má pohon oboch náprav.

Nový diferenciál nahrádza predchádzajúci elektronicky riadený diferenciál, ktorý sa stal na modeloch Giulia predmetom kritiky. Nový diferenciál by mal autu dopriať oveľa lepšie rozloženie výkonu a lepší pocit z jazdy. Štandardom pre model Giulia sú 19-palcové disky kolies. Stelvio dostalo ešte o 2 palce väčšie disky. Oba modely majú možnosť dodania s voliteľným titánovým výfukom od firmy Akrapovič.

Na detailoch záleží

Modely Alfa Romeo 100 Anniversario vzniknú v troch farebných variantoch, vrátane Verde Montreal. Na predných blatníkoch nesmú chýbať pamätné odznaky so štvorlístkom a brzdové strmene dostali novú povrchovú úpravu odetú do zlatej farby. Nesmú chýbať ani nové trojprvkové LED svetlomety, ktoré vylepšujú vonkajší dizajn a hlavne zlepšujú viditeľnosť v noci a v zhoršených svetelných podmienkach.

V interiéri nájdeme štandardné čierne a alcantarové obloženie zvýraznené zlatým prešívaním cez sedadlá, výplní dverí a palubnú dosku. K dispozícii majú potenciálni záujemcovia aj karbónový dekor palubnej dosky. Ani interiér sa nezaobíde bez odznakov odkazujúcich na 100. výročie. Aby odkazov nebolo málo, špeciálne prešívanie dostanú aj koberčeky a volant.

Návrat v čase

Okrem elementov, ktoré jasne odkazujú na výročnú edíciu, si majitelia modelov Giulia a Stelvio Quadrifoglio môžu nakonfigurovať aj digitálny prístrojový štít. Ten teraz obsahuje režim zobrazenia „Race“, ktorý prinesie dynamické zobrazenie otáčkomera na navodenie pretekárskej atmosféry. Špeciálny mód „Heritage“ (dedičstvo) zasa svojim estetickým zobrazením vráti majiteľov do dôb klasických budíkov modelov Alfa Romeo zo 60. a 70. rokov. Modely 100 Anniversario by mali prísť na trh ešte koncom tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOtáča Renault svoju pozornosť na vodík? Toto niečo naznačuje
Nasledujúci článokBugatti Bolide za 4 milióny eur vstupuje do ďalšej fázy testovania