Domov News Vodička školského autobusu počas jazdy omdlela, hrdinská reakcia siedmaka

Vodička školského autobusu počas jazdy omdlela, hrdinská reakcia siedmaka

Nie všetci hrdinovia nosia plášte. Niekedy sú oblečení len v zelenej mikine, keď idú autobusom zo školy domov.

13-ročný Dillon Reeves zachoval pri ceste autobusom chladnú hlavu, keď si rýchlo všimol, že vodička zostala zdravotne indisponovaná a počas jazdy stratila vedomie. Takmer okamžite pribehol k volantu a autobus plný školákov bezpečne zastavil.

K incidentu došlo na predmestí Detroitu. Podľa Click On Detroit sa vodička autobusu začala cítiť zle, krútila sa jej hlava. Kontaktovala dispečing a informovala ich, že možno bude musieť zastaviť. Nanešťastie, pri spomaľovaní stratila vedomie a autobus sa začal rútiť po rušnej ulici s domami všade naokolo úplne nekontrolovateľne. V priebehu niekoľkých sekúnd však k jej sedadlu pribehol mladý školák, ktorý situáciu pozorne sledoval. Chytil volant, dupol na brzdu a volič prevodovky zaradil do polohy P. Ako vidieť z priloženého videa, s výkrikmi v pozadí naliehavo žiada spolužiakov, aby privolali záchranné zložky.

V dôsledku jeho konania nedošlo k zrážke s inými vozidlami ani k ​​zraneniu osôb. Záchranári boli na mieste v priebehu niekoľkých minút a odviezli vodičku autobusu do nemocnice. Školáci boli dopravení do svojich domovov druhým autobusom. Reeves miestnym médiám povedal, že vodičku sledoval každý deň, takže vedel, čo má robiť. Jeho rodičia tiež priznali, že ho veľakrát nechali sedieť na kolenách, keď bol mladší, a riadiť auto na príjazdových cestách okolo svojho domu. Jeho predchádzajúce skúsenosti s riadením motorových vozidiel i jeho všímavosť, ktorú nevenoval napríklad mobilnému telefónu, ale dianiu okolo seba, zabránila horším následkom. Podľa hrdých rodičov sa mladý Dillon túži stať v dospelosti policajtom.

Macomb County middle school student stops school bus as driver passes out

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJClick on Detroit
Predchádzajúci článokAmerika v šoku, limitka od Shelby sa dostane iba do Európy
Nasledujúci článokObytné vozidlá majú nového kráľa – Palazzo Superior