Domov News LaFerrari za zlomok ceny? Asi iba vo Vietname

LaFerrari za zlomok ceny? Asi iba vo Vietname

Ferrari LaFerrari patrí medzi tie automobily, ktoré si môže dovoliť asi len málokto. Ak však snívate o tomto športovom superaute a svojho sna sa nemienite vzdať, máte ešte jednu možnosť. Váš sen vám splní tím talentovaných ľudí z Vietnamu. Tí totiž postavili repliku, ktorá sa na originál podobá ako vajce vajcu.

Ferrari LaFerrari je krásnym počinom talianskej automobilky z Maranella. Jeho unikátnosť podčiarkuje aj jeho vysoká cena a prakticky nedostupnosť pre bežných smrteľníkov. Ak ste sa však rozhodli a stojíte si za tým, že tento kúsok musíte mať, existuje aj jedno „lacnejšie“ riešenie. Chlapci z Vietnamu si povedali, že sny sa dajú plniť aj bez vysokého rozpočtu.

Nejde o ich prvú repliku

Títo ľudia si hovoria NHET TV a na svojom kanáli na YouTube majú už viac než 1,6 milióna odberateľov. Sú autormi viacerých replík, medzi ktoré patrí napríklad aj Bugatti Chiron. Teraz si však vzali na paškál spomínaný model LaFerrari. Kvalitu spracovania však posunuli oproti predchádzajúcim replikám na vyššiu úroveň. A keďže dôveryhodnosť repliky si vyžaduje precíznosť a presnosť, ich prevažne ručná a detailná práca zabrala stovky hodín.

Originálny model LaFerrari má karbónovú karosériu. V prípade repliky uhlíkové vlákna nahrádza sklolaminát. Ak patríte medzi odborníkov a znalcov na Ferrari, pravdepodobne rozoznáte originál a repliku. Treba však vyzdvihnúť prácu tohto tímu ľudí a ich výsledok, za ktorým sa nejeden človek obzrie.

Slušná kvalita spracovania

Replika tohto superšportového auta disponuje aj krídlovými dverami, ktoré sa otvárajú nahor. Celkový vzhľad dopĺňajú zliatinové disky s dizajnom s piatimi lúčmi a funkčný aktívny zadný spojler. Osvetlenie vpredu aj vzadu tvoria LED diódy. Ak by ste čakali vo vnútri kvalitu ako z lacného trhoviska, budete prekvapení. Sedadlá, palubná doska, pádla pod volantom ale aj prístrojová doska pomerne dôverne kopírujú toto športové auto z Talianska.

Základ vozidla pozostáva z oceľového rámu, ktorý si vlastnoručne poskladali ľudia z NHET TV. Pod kapotou sa skrýva motor, ktorý pochádza pôvodne z modelu Toyota Carina. Ide o klasický benzínový štvorvalec, ktorý svoje miesto našiel pred zadnou nápravou a výkon prenáša, rovnako ako originál, na zadnú nápravu.

Sny sa plnia

Aj napriek tomu, že tento model nepoháňa atmosférický dvanásťvalec ako v prípade originálu, kryt motora je vernou kópiou toho originálneho. Celkovú precíznosť repliky umocňuje aj fakt, že nastavenie geometrie plne korešponduje s nastavením originálneho modelu. Treba však podotknúť, že originál má svoj motor uložený uprostred. Aj keď replika nedosahuje ani zďaleka takých výkonových parametrov ako originál, svoj vizuálny efekt splní dostatočne. Sny sa plnia, aj keď v tomto prípade asi iba čiastočne.

Full video...250 days of building ferrari supercar

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 26

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFabia pravdepodobne skončí, varuje šéf Škody. Dôvod neprekvapí
Nasledujúci článokNa trhu je viac zánovných áut, výrazne rastie podiel hybridov a elektromobilov