Domov News 16-ročná dcéra Kena Blocka privezie na Pikes Peak ružové Porsche so šialeným…

16-ročná dcéra Kena Blocka privezie na Pikes Peak ružové Porsche so šialeným…

Lia Block na Instagrame svojim sledovateľom oznámila, že na počesť svojho otca si sadne za volant jeho upraveného Porsche a absolvuje s ním jazdu počas júnových pretekov na slávny vrchol Pikes Peak.

Lia Block, dcéra Kena Blocka, ktorý tragicky zahynul 2. januára 2023 pri nehode na snežnom skútri, pokračuje v stopách svojho slávneho otca. Už vo svojom mladom veku má skúsenosti v rally, rallycrossom i driftovaním. Teraz však na sociálnych sieťach oznámila, že sa zúčastní aj jedného z najslávnejších pretekov do vrchu – Pikes Peak International Hill Climb.

Hoonipigasus

Osedlávať bude ružové Porsche 911 Hoonipigasus, s ktorým mal Pikes Peak pokoriť v roku 2022 jej otec. Počas príprav však došlo k poruche motora a mechanici nestihli vozidlo pripraviť na kvalifikáciu. Pretekársky špeciál z dielne Hoonigan Industries je vybavený 4,0-litrovým dvakrát preplňovaným plochým šesťvalcom, z ktorého sa podarilo vydolovať 1400 koní. Výkon putuje cez šesťstupňovú sekvenčnú prevodovku na všetky kolesá. Hmotnosť automobilu s ružovou karosériou, ktorá je odkazom na slávne „ružové prasa“ Porsche 917/20 Pink Pig z roku 1971, sa pohybuje okolo jednej tony. Neprehliadnuteľné aerodynamické prvky generujú ohromný prítlak, údajne až okolo 2.250 kg.

Pikes Peak

Nastavenie podvozku sa mení v závislosti na GPS súradniciach, pretože počas takmer 20-kilometrovej cesty na vrchol Pikes Peak sa podmienky na trati menia hneď niekoľkokrát. Trasa na vrchol hory v americkom Colorade vedie cez 156 zákrut a prevýšenie 1440 metrov. Mnohými odborníkmi sú preteky považované za jedny z najnáročnejších na svete.

Pikes Peak
Exhibičná jazda

Lia Block však nebude figurovať na oficiálnej štartovnej liste. Počas svojej premiéry na Pikes Peak nepôjde na čas a nezúčastní sa oficiálnych pretekov. Jej štart je skôr exhibíciou, poctou jej otcovi a snahou doviezť ružové Porsche konečne do cieľa pretekov, pre ktoré bolo vytvorené. Lia však do budúcnosti svoju oficiálnu účasť v pretekoch nevylučuje. Teraz bude mať aspoň príležitosť sa s traťou zoznámiť a nazbierať cenné skúsenosti.

Originálne Porsche 917/20 Pink Pig z roku 1971

Pretekaniu v rally sa venuje aj vdova po Kenovi Blockovi – Lucy Block. Tá jazdí regionálny americký šampionát s bývalým Kenovým navigátorom Alexom Gelsominom.

Ken Block’s 1400hp Hoonipigasus - Everything you need to know!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa trhu je viac zánovných áut, výrazne rastie podiel hybridov a elektromobilov
Nasledujúci článokČech zaplatil za Favorit 24.000 eur. V čom je výnimočný?