Domov News Tri pedále pre radosť z jazdy, to je MINI JCW 1to6 Edition

Tri pedále pre radosť z jazdy, to je MINI JCW 1to6 Edition

Vozidlá MINI John Cooper Works boli vždy najrýchlejšími modelmi značky a maximalizujú pre MINI typický pocit z jazdy ako v motokáre. V limitovanej edícii 1to6 Edition si užijete viac radosti zo šoférovania vďaka inštalácii šesťstupňovej manuálnej prevodovky.

Edícia je limitovaná celosvetovo na 999 kusov. Spolu so štandardne dodávanými pedálmi z nerezovej ocele podčiarkuje manuálna prevodovka dynamické reakcie dvojlitorvého benzínového motora a je symbolom vzrušujúceho pretekárskeho pocitu MINI John Cooper Works. Dôraz na tento neriedený a autentický zážitok z jazdy so šesťstupňovým manuálom teda dal modelu 1to6 Edition aj jeho názov.

Puristické dizajnové detaily

MINI John Cooper Works 1to6 Edition už zvonku signalizuje individuálny štýl. Predná časť sa vyznačuje maskou chladiča s lesklo čiernym orámovaním v Piano Black a veľkými nasávacími otvormi zaisťujúcimi reguláciu teploty motora a bŕzd. V kombinácii s čiernou farbou karosérie dodávajú elegantné čierne detaily vozidla svojský vzhľad. Pre značku typické bočné ozdobné prvky sú taktiež spracované v lesklo čiernej farbe.

Od prednej kapoty cez aerodynamický zadný spojler až po zadný nárazník podčiarkuje pre túto edíciu špecifický stredový pozdĺžny pruh. Logo edície sa objavuje na C-stĺpikoch a súčasne aj na bočných ozdobných prvkoch. Vzhľad špeciálneho modelu dopĺňajú 18-palcové kolesá Circuit Spoke v čiernej farbe.

Exkluzívnejší charakter interiéru navodzujú prahy dverí s logom špecifickým pre edíciu 1to6. Dekoratívne obloženie palubnej dosky pred spolujazdcom nesie 3D reliéf loga edície. Čierny nápis „One of 999“ naľavo od volantu odkazuje na limitovaný počet kusov. Radiaca páka je vo farbách loga edície s červenou grafikou na pozadí a červeným koženým prešívaním.

Svetová premiéra na Nürburgringu

Športovo naladený podvozok tohto modelu bol testovaný na rôznych tratiach, samozrejme vrátane Severnej slučky okruhu Nürburgring. MINI John Cooper Works 1to6 Edition je tiež symbolom legendárneho pocitu z jazdy ako v motokáre a dokonalej ovládateľnosti. Svojimi pôsobivými jazdnými vlastnosťami nadväzuje na odkaz pretekárskej legendy Johna Coopera.

V tejto súvislosti sa svetová premiéra limitovanej edície uskutoční 20. mája 2023 pri príležitosti pretekov 24 hodín na Nürburgringu. Model MINI John Cooper Works 1to6 Edition bude v Európe v ponuke od septembra 2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW Polo GTI oslavuje štvrťstoročie limitkou Edition 25
Nasledujúci článok800 koní, 1430 Nm a cena 223000 €. Na Slovensku sa začalo predávať štvorkolesové monštrum