Domov News Ferrari hlási enormný záujem. Súčasné knihy objednávok ich zamestnajú až do roku…

Ferrari hlási enormný záujem. Súčasné knihy objednávok ich zamestnajú až do roku…

Napriek rastúcim cenám nemá Ferrari o zákazníkov núdzu. Dopyt po ich automobiloch je totiž enormný a knihy objednávok doslova praskajú.

Život bežných ľudí sa v posledných mesiacoch značne predražil. Stúpli ceny energií, potravín a ani ceny pohonných hmôt nie sú vôbec nízke. To však nijako neovplyvnilo automobilku z Maranella, ktorej klientelu tieto problémy pravdepodobne netrápia. Záujem o vozidlá Ferrari je totiž aj naďalej obrovský a taliansky výrobca superšportov si tak môže mädliť ruky. Súčasné objednávky ich totiž zamestnajú až do roku 2025. Noví zákazníci si tak na svoje nové Ferrari budú musieť nejaký ten piatok počkať.

Pokles dopytu sa v najbližších mesiacoch rozhodne neočakáva, práve naopak. Ferrari totiž vo svojom kvartálnom prehľade výsledkov oznámilo, že ich nové SUV menom Purosangue je opäť v predaji. Zoznam objednávok sa tak zase o čosi predĺži. Novinka sa dostala do produkcie síce len začiatkom tohto roka, no Ferrari muselo pre extra silný dopyt pozastaviť prijímanie nových objednávok.

Ferrari

Rekordné predaje

To, že sa Ferrari mimoriadne darí, potvrdzujú aj predajné čísla za prvý štvrťrok 2023. Zákazníkom dodali 3 567 vozidiel, čo je v porovnaní s predošlým rokom o 9,7 % viac. Taliani však neplánujú v nastavenom tempe poľaviť. Začiatkom marca totiž odhalili nové Ferrari Roma Spider a do konca tohto roka predstavia ešte tri nové modely. Je preto veľmi pravdepodobné, že sa im podarí prekonať svoj predajný rekord z minulého roka, kedy sa k novým majiteľom dostalo až 13 221 áut.

Poďme však späť k pripravovaným novinkám. Ich oficiálne mená zatiaľ nepoznáme, no v kuloároch sa hovorí, že jedným z nich bude extrémna verzia modelu SF90 Stradale, pričom by malo ísť o superšport orientovaný na okruhy. Okrem neho by mohol prísť aj nástupca 812 Superfast a zabúdať by sme nemali ani na náhradu ikonického LaFerrari. Tá si však svoju premiéru odbije pravdepodobne až v roku 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV nočných morách požiera muchy a deti. Aston Martin DB12 má V8 a 680 koní
Nasledujúci článokHonda sa vráti do F1, dohodla sa s tímom Aston Martin