startstop

Opel má nové logo. Na prvom modeli sa objaví budúci rok

Opel nové logo

Značka Opel mení logo, hľadajte za tým elektromobilitu. Prvé sériové modely ho dostanú už v roku 2024.

Trendom dnešnej doby je s postupným prechodom na elektrický pohon vymeniť aj logo za nové. V posledných rokoch sme videli zmenu napríklad u Škody, Citroenu, Volkswagenu, Dacie, Renaultu, Nissanu a mohli by sme pokračovať ďalej. K tejto početnej skupinke sa teraz pridáva aj značka Opel. Žiadne drastické zmeny však nečakajte, nové logo automobilky stále na prvú spoznáte.

Opel aktualizoval svoje logo v súvislosti s prechodom na výrobu elektrických vozidiel. Nová interpretácia emblému sa začne objavovať na sériových vozidlách značky už v budúcom roku. Následne automobilka zavedie nové logo aj na zvyšok svojho portfólia. Nový znak s bleskom – alebo v nemčine “Blitz” – pomáha spájať značku s elektrickou energiou. Opel sa chce totiž do roku 2028 stať plne elektrickou značkou v Európe a podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Floriana Huettla plánuje mať v daný rok vo svojom portfóliu až 15 elektrifikovaných modelov.

Na uliciach už budúci rok

Prvé sériové vozidlo s novým emblémom príde na trh v roku 2024, no netušíme, aký model ho ponesie ako prvý. Opel zároveň uviedol, že si na tohtoročnom mníchovskom autosalóne pripraví rozsiahle predstavenie emblému, pričom pre návštevníkov plánuje aj nejaké prekvapenie. Pravdepodobne pôjde o nejaký atraktívny koncept.

Značka modernizovala svoje logo naposledy v roku 2020, kedy došlo k zlúčeniu koncernov PSA a FCA do celku Stellantis. Ani tento raz však nie sú zmeny rázneho charakteru. Blesk sa po novom skladá z dvoch častí, ktoré na oboch stranách pretínajú kruh, ktorý ho obklopuje. V daných miestach navyše pribudli ďalšie medzery a spomínaná kružnica si prešla menšou odtučňovacou kúrou.

Nové logo bude aj naďalej umiestnené v strede prednej masky zvanej Opel Vizor, ktorá je kľúčovým prvkom dizajnu jednotlivých modelov automobilky. Slovami chvály na nový znak nešetril viceprezident značky pre dizajn Mark Adams. „Zaostrený, sebavedomý nový “Blitz”, pretína čistý nosný kruh, čím náš ikonický emblém získava progresívny a moderný vzhľad.” A čo vy hovoríte na nové logo Opelu? Páči sa vám, alebo to staré bolo krajšie?

Exit mobile version