startstop

FIAT hlási návrat, crossover 600e ponúkne dojazd 600 km

FIAT sa vracia do segmentu B s elektrifikovaným modelom 600e. Chce osloviť ľudí žijúcich v mestách hľadajúcich štýlovú a flexibilnú mobilitu. S dĺžkou len 4,17 metra a dojazdom 600 km má na to ideálne predpoklady. 

Nový Fiat 600e má 5 dverí, 5 sedadiel a vnútri ponúkne 15 litrov úložného priestoru. Posádka si môže svoje osobné veci uložiť v stredovom tuneli vybaveným prispôsobiteľnou krycou podložkou a flexibilnými držiakmi na nápoje. Kufor sa môže pochváliť objemom 360 litrov.

Koncernová technika

Lítium-iónové batérie s kapacitou 54 kWh poskytujú modelu 600e dojazd viac ako 400 km v kombinovanom cykle WLTP a viac ako 600 km v mestskom cykle, vďaka čomu je ideálnym vozidlom pre každodenné použitie v meste a víkendový únik za dobrodružstvom. Batérie sa môžu nabíjať výkonom 100 kW, takže ich nabitie na 80 % trvá menej ako 30 minút. Štandardom bude 11 kW palubná nabíjačka. Elektrický motor má výkon 115 kW (156 koní) a poskytuje zrýchlenie z 0-100 km/h za 9 sekúnd.
Do polovice roka 2024 doplní ponuku aj hybridný pohon.

Taliansky dizajn

Nový Fiat 600e, označovaný aj ako väčší brat 500e, prináša na cesty svieži taliansky štýl Dolce Vita. V porovnaní s 500e sa jeho vzhľad vyznačuje ostrejšou a asertívnejšou tvárou, novou identitou LED osvetlenia a chrómovými podpismi 600e. Elegantný a zároveň dynamický vzhľad exteriéru umocňujú až 18-palcové kolesá, čierne matné spodné lišty a podbehy kolies, pričom typický taliansky štýl je vidieť aj na vlajke v zadnom nárazníku.

 

Sedadlo vodiča je vybavené funkciou masáže chrbta. Nový Fiat 600e tiež ponúka sedadlá zo syntetickej kože Ivory s monogramom FIAT s tyrkysovými akcentmi a 3-stupňové vyhrievanie. Zadné sedadlá sú delené v pomere 40:60, pre pasažierom sediacim vzadu sú k dispozícii koncovky USB typu A aj USB typu C.

Technológie modernej doby

FIAT 600e sa na ceste prezentuje asistovanou jazdou druhej úrovne. Systém adaptívneho tempomatu (ACC) brzdí alebo zrýchľuje v reakcii na vozidlo idúce vpredu. Intelligent Speed ​​Assist číta rýchlostné limity a odporúča ich uplatňovanie, zatiaľ čo funkcia Blind Spot Detection využíva ultrazvukové senzory na sledovanie mŕtvych uhlov a varovanie pred prekážkami pomocou výstražných svetiel na spätnom zrkadle. 360° senzory a 180° pohľad zo zadnej kamery s dynamickými mriežkami pomáhajú vyhnúť sa akýmkoľvek prekážkam pri parkovaní alebo vykonávaní zložitých manévrov.

Z hľadiska komfortu a konektivity je nový Fiat 600e nabitý niekoľkými funkciami, vďaka ktorým bude každá cesta oveľa príjemnejšia. Je vybavený elektricky ovládanými dverami batožinového priestoru, automatickou klimatizáciou, 6-reproduktorovým zvukovým systémom, 10,25-palcovou dotykovou obrazovkou multimediálneho systému, bezdrôtovými funkciami Navi, CarPlay a Android Auto, 7-palcovým digitálnym virtuálnym kokpitom, hlasovým ovládaním či navigačným systémom TomTom s automatickou aktualizáciou máp a zobrazovaním dostupných nabíjacích staníc v okolí.

Exit mobile version